Fransa'da hentbolun önlenemez yükselişi

Hentbolun Fransa'daki önlenemez yükselişi devam ediyor. Geçen yıl 2.lige düşmekten zor kurtulan Paris Handball, Arap sermayesini takıma çekerek büyük bir atılıma imza attı. Dünya hentbolunun yıldızları bu yıl Paris'te parlayacak.

Son 2 Olimpiyatta şampiyonluk yaşayan Fransa’da ligin kalitesi degiderek artıyor. Yıllardır Montpellier’ye rakip üretmekte zorlanan vezaman zaman Chambery ile Ivry’nin çıkışları hariç sürprizlerinyaşanmadığı ligde, bu yıl oldukça iddialı bir takım parkede olacak.

2 Yıl önce birinci lige yükselip, düşme tehlikesinden hiçkurtulamayan takıma Arap sermayesinin girmesiyle birlikte, bütçeleryaşanan artış sansasyonel transferleri de beraberinde getirdi. Geçen yıl toplam 2,5 milyon Euro bütçesi olan ekip, bu yıl yalnızcatransferler için 8 milyon Euroluk havuz oluşturunca, deyim yerindeysekulübün beli doğruldu.

Önce Fransa dışındaki milli Fransız oyuncular Luc Abalo ve DidiertDinart ile başlayan transfer rüzgarı, tecrübeli Sırp Mladen Bojinovic,gelecek vadeden Hırvat Marko Kopljar ve ligin en tecrübeli kanatlarındanMontpellier’li Samuel Honrubia transferleriyle hız kazandı. Dünyaçapında bir yıldız almadan dinmek bilmeyen transfer rüzgarının songetirisiyse, dönem itibarıyla hentbolun en büyük yıldızı DanimarkalıMikkel Hansen oldu. Son Dünya Şampiyonası’nda gol kralı olan ve sonAvrupa Şampiyonası’nda altın madalyalı takımın en önemli oyuncusu olarakdikkat çeken Hansen, başkent ekibiyle yıllık 500.000 Euro bedelletoplam 4 yıllık anlaşmaya imza attı.

Büyük bütçelerle adından sıkça söz ettiren takımın başkanı JeanClaude Blanc’sa durumdan memnun. Katar Spor Yatırımları’nın sponsorlukilgisinin uzun vadeli olacağını söyleyen Blanc, şimdiye kadar yaptıklarıen önemli işin, Mikkel Hansen’i kadroya katmak olduğunu dile getirdi.Şampiyonluk yarışının çetin geçeceğini söyleyen deneyimli başkan,takımın asıl hedefinin önümüzdeki yıldan itibaren Avrupa’da başarıolacağını da sözlerine ekledi.

Chambery’nin Gille kardeşlerin 3’ünü de yeniden aynı kadrodatoplaması, Montpellier’nin Karabatic kardeşlerle müthiş bir iskeletoluşturması ve Paris Handball’un bu çıkışı, yeni sezonda Fransa Ligi’ndeçetin bir şampiyonluk mücadelesinin yaşanacağı sinyalini veriyor.

Kaynak:Sports TV

Bakmadan Geçme