Fransa’da ikinci yari finalde neler yaşandı

Yazarımız Günal Ensari, Erkekler Dünya Şampiyonası'nda oynanan ikinci yarı final maçını sizler için kaleme aldı.

Fransa’da ikinci yari finalde neler yaşandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Paris’te Hentbol Dünya Şampiyonasının 2. Yarı Finalide Hırvatistan ve Norveç’in karşı karşıya geldiği maçta başlarda her iki takım da gol bulmakta zorluk çekti.

Maçın ilk 10. Dakikası Hırvatların 3-1 lik üstünlüğü ile geçti. Ardından Hırvatların adına Dunjak’ın satte 99.3 km hızla  attığı gol geldi. Karşılıklı mücadele içinde geçen ilk devrede maçın 15.dakikası 6:5 lik skorla Hırvatların üstünlüğü ile geçti. Daha sonra 20. Dakikada 8-8 berabere devam eden maçın İlk devresi 10-12 Norveç’in üstünlüğü ile tamamlandı.

2. Yarı her iki takımın karşılıklı mücadelesinde Norveç bir hamle ile skoru 33. Dakikada 12-12 ye taşıdı. Maçın 40. Dakikası 16-15 Hırvatistan’nın üstünlüğü ile geçildi.  Bundan sonraki süreçte iki takım da birbirine üstünlük sağlama çabası içinde oldu. Bir ekole sahip olan Hırvatistan finale kalmak için büyük bir mücadele verirken, Norveç genç ve diri oyunculardan kurulu takımı ile mümkün olduğu kadar hızlı oynamaya çalıştı. İyi savunma yapan Norveç kalede iyi oynayan Bergarud ile hızlı hücuma sürekli çıkma ve defans yerleşmeden hücumu kullanma ve tempolu oyunlarını devam ettirmek için yoğun çaba harcadı.

Bu tempo içinde son saniyelere 22-22 beraberlikle girildi. Hırvatistan son hücumunu Dunjak’ın tecrübesi ile faul yaptırarak zamanı iyi kullandı. Son 5 saniye kala faul sonrası Hırvatlar yaptıkları hücumda pivota top aktardı ve pivotun atışında da hakemlerin verdiği 7 metre ile maç bitti. Bu 7 metre atışı Hırvatistan için finale kalma şansıydı. Fakat Hırvatların attığı 7 metreyi kaleci Bergarud çıkarınca, maçta 2×5 dakikalık uzatmaya gidildi. İlk 5 dakikada da mücadelede beraberlik değişmedi 24-24.

Uzatmanın son 5 dakikasında yorulan Hırvat takımına karşı daha çok koşan mücadele eden ve aynı diriliği sergileyen Norveç maçı 28-25 kazanarak tarihinde ilk kez adını Dünya şampiyonasının finaline yazdırdı.

Bakmadan Geçme