Fransa’da neler oluyor?

Foto:Anze Malovrh / kolektiffimages
EHF EURO 2020’de Fransa finalde kaybedip Avrupa Şampiyonası’nı ikinci sırada kapatırken, Fransa Hentbol Federasyonu hareket geçti.

GÜRCAN BUDAKÇI / HENTBOLHABER.NET – Danimarkada’ki son Avrupa Kadınlar Şampiyonası’nda Norveç’e yenilerek gümüş madalya alan Fransız kadın milliler, Paris’te ki federasyonun tesisi Maison du handball’e döndü. Ayağının tozu ile takımın baş antrenörü Olivier Krumbholz ve yeni Federasyon başkanı Philippe Bana, turnuvayı ve önümüzdeki olimpiyatları değerlendirdi.

Haber

Jure Erzen / kolektiffimages

Philippe BANA “”Elbette, bu güzel gümüş madalya ve bonusu olarak bir sonraki Dünya Kupası için avantajdan dolayı, zorlu bu dönemde teknik ekip ve oyunculara teşekkür ediyoruz. “

Olivier Krumbholz “Kaybedilen finalin hayal kırıklığına rağmen bu güzel tecrübe ve sonuçtan mutluyuz. Oyunun kalitesi ve rekabet hırsımız yavaş yavaş arttı. Özellikle Hırvatistan’a karşı yarı finaldeki harika savunma performansımızı vurgulamak istiyorum. Danimarka’da ki organizasyon genel olarak çok iyiydi. Sadece Danimarka televizyonunun dayattığı program değişikliği ve art arda 2 günde 2 oyun oynamak dışında her şey iyi idi. Her şeye rağmen iyi iş çıkardık. Norveç maçına başlangıcımız başarısız oldu. Büyük potansiyele sahip ve tecrübeli harika bir Norveç takımıyla karşılaştık. Savunmamız, kalecilerimiz iyi oynadı ve geri döndük ama olmadı. Yetmedi. Norveç, videoyu , analizleri çok kullanan ve kalecilere bel bağlayan iyi organize edilmiş bir takım. Şimdi Fransa’nın önünde hala iyi bir ilerleme imkanı olan yıllar var. İşe geri dönüp planlamalar yapacağız. Olimpiyatlar için çalışma ve daha fazla ilerleme yollarını araştırıp planlayacağız. Estelle Nze-Minko’nun hak ettiği ödülden de memnun olduğumu eklemek isterim” dedi.

Haber

Uros Hocevar / kolektiffimages

SAHA DIŞI HAZIRLIKLAR ÖNEMLİ İDİ

Krumbholz, “Tabii ki pandemi süreci ve kapalı kalmak zordu. Bu günlerde oyunculara odaklanmamız gerekiyordu. Odaklanmak zorundaydık. Maç günleri arasında hokkabazlık yapmalıydık. Zihinsel, fiziksel dinlenme ve rejenerasyon, toplantılar, tedavi seansları, videolar ile dolu günler geçirdik. Maçların hem sahada hem de saha dışında kazanılacağının farkındaydık. Bu nedenle saha dışında bizler tarafından yapılanlar büyük bir organizasyondu! 

En büyük sorun enerji sorunuydu. Böyle bir yarışma için yorgunlukla mücadele etmelisiniz. Güneş ve ışık eksikliği de göz ardı edilemezdi. Çünkü otel oldukça karanlık ve kasvetliydi. Tüm takımlar için böyleydi ama başka türlü sorun yoktu. Günlerimizi video çalışmalarıyla doldurduk.  Boş koltuklara karşı mental antrenörümüz de çok iyi işler yaptı. Oyuncularımıza ilgi gösterme konusunda işini çok iyi yaptı ve müsabakalara hazırladı.

OLİMPİYATLARA ZORLU ANTRENMANLAR HAZIRLANACAĞIZ

Krumbholz devam eden yorumlarında ” Bu Olimpiyatlar büyük bir zorluk içinde olacak ve antrenman antrenman ilerlememiz gerekecek. Önümüzdeki Mart ve Nisan aylarında 2 çalışma dönemimiz olacak. Olumlu olan şey, İspanya’daki Dünya kadınlar şampiyonasına doğrudan kalifiye olmamız. Bu nedenle tüm hedefimiz olimpiyatlar olacak. Bu oyunlar için iddialı olmak istiyoruz ve bunun için dost bir ülke olan Norveç ile mükemmel ikili ilişkilerimizin olduğu maçları planlayıp gerçekleştireceğiz. Olimpiyat hazırlığı büyük bir programla üzerinde çalışacağımız zorlu antrenmanlarla dolu bir program olacak. “

21 oyuncudan oluşan olimpiyatların kadrosu için elbette birçok adaydan en iyi ve en operasyonel olanı alacağız. Her birinin oyununu, mantalitesini dikkate almamız gerektiğini biliyoruz ve hazırlanacağız. Seçim ve kadro oluşturmak dikkate alınması gereken bir parametredir” dedi.

Açıkçası buradan çıkarılacak sonuçları sıralayacak olursak bir çok madde çıkar.

Galiba biz de öncesi – sonrası biraz daha fazla sonuç çıkarmamız gerekiyor! Öyle değil mi?

 

Bakmadan Geçme