Fransa’da şok devam ediyor

Foto Norbert Barczyk / Pressfocus
Erkekler Avrupa Şampiyonasında yarı finale çıkamamanın üzüntüsü Fransa’da devam ediyor.

ALİ ERBİL ALTANLAR/HENTBOLHABER.NET – Avrupa Hentbol Şampiyonasın’da grup maçlarının ardından gözler yarı finallere çevrildi. Bununla birlikte dün gece oynanan ve şaşırtıcı sonuçların alındı mücadelelerin sonunda son 4 bileti alamayan ev sahibi Polonya ve Fransa büyük şok yaşıyor.Kadıbnlarda Dünya Hentbol’ünü yıllardır hakimiyeti altına alan Norveç, Erkeklerde de artık başarılı olacağının sinyallerini verdi. Norveç-Fransa maçı sonrası yapılan açıklamalarda Fransa’da hala şokun devam ettiği ve şampiyona sonrası revizyona gidileceği sinyali verildi.

Fransa’nın yıldız oyuncusu Nikola Karabatic yaptığı açıklamada, ” Norveç dün çok güzel bir performans sergiledi. Kendilerine güvenleri vardı. Onların tehlikeli bir takım olduğunu ve sert bir maç geçeceğini biliyorduk. Böyle iyi bir takım ile oynadığınız zaman eğer en mükemmel performansınızı saha koyamazsanız sonuca ulaşmanız çok zor olur. Büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Yarı finale gitmek bizim elimizdeydi ama olmadı”dedi.

Fransa’nın sağ kanat oyuncusu Luc Abalo kaybetmeyi de öğrenmek zorunda oldukları  söylerken, “Maç öncesi bütün analizleri yapmıştık. Fakat itiraf etmem gerekirse kötü oynadık ve yarı final şansını kaybettik. Kaybetmeyi de öğrenmek zorundayız.”diyerek görüşlerini ifade etti.

Sol kanat oyuncusu Mikael Guigou ise , “Maçta ritm bulamadık. Rakibin kalecisi çok iyiydi. Norveç’in pivotuna karşı defans yapamadık.O daha önceki maçlardan çok daha iyi performans sergiledi. Biz dün gece gerçekten hem bireysel hem de takım olarak iyi değildik”dedi.

Fransa ile yıllarca büyük başarıla imza atan efsane antrenör Claude Onesta maçta ritm bulamadıklarına dikkat çekerek, ” İlk turda kaybettiğimiz Polonya maçına yakın bir karşılaşma oynadık. Aynı o maçta olduğu gibi ritmimizi ve formumuzu bulamadık. Norveç çok iyi oyunculara sahip. Biz bütün planlarımızı yapmış ve çalışmıştık fakat sahada kimseyi anlayamadım. Güçlü ve iyi oyuncular eğer kendi seviyelerine ulaşamazsa rotasyon yapma olasılığımız ortaya çıkar”diyerek Fransa kadrosunda revizyona gidilebileceğinin işaretini verdi.




Bakmadan Geçme