Füchse Berlin finalde!

Füchse Berlin, evinde kaybetmedi, 2015 EHF Kupası’nın ikinci finalisti oldu.

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – Erkekler EHF Kupası Dörtlü Finali’nin ev sahibi Füchse Berlin, kupanın ikinci finalisti oldu. Geçtiğimiz yıl yarı finalde Pick Szeged’e elenen Berlin takımı, bir yıl sonra Max-Schmeling-Halle’da şampiyonluk için sahaya çıkacak. Füchse Berlin, Slovenya takımı Gorenje Velenje’yi 24:27 (12:16) mağlup etti.

EHF Kupası tarihinde beşinci defa Alman finali oynanıyor. Alman takımları arasında son final 2010/2011 Sezonunda Frisch Auf Göppingen ile TV Grosswallstadt arasında oynanmış, daha önce Beşiktaş’ın da rakibi olan Frisch Auf Göppingen kupayı almıştı. Beşiktaş o sezon EHF Kupası Son 16’da başka bir Alman’a, TBV Lemgo’ya elenmişti. Beşiktaş Mogaz Sol Kanatı Ivan Nincevic de Füchse Berlin’de forma giymişti.

MAÇIN HİKAYESİ
Füchse Berlin Kalecisi Silvio Heinevetter, 17 kurtarışla maçın yıldızı oldu. Füchse’in İsveçli Sol Kanatı Fredrik Raahauge Petersen 7 gol ile maçın en skorer ismi olurken Velenje’de en skorer oyuncu 5 gol ile Slovenyalı Sol Oyun Kurucu Marko Dujmovic oldu.

Füchse Berlin, maçın ilk 15 dakikasında, skor olarak önde olsa da Velenje Gronje üzerinde fazla baskı kuramadı. Ancak devrenin ikinci yarısında farkı beş sayıya (15:10) çıkarmayı başardı. Füchse Berlin Kalecisi Silvio Heinevetter önemli kurtarışlara imza atarken, Berlin kadrosunda yer alan efsane oyuncu Iker Romero kritik zamanlarda devreye girerek takımını rahatlattı. Füchse’nin Velenje Oyun Kurucusu  Stas Skube’ye yaptığı başarılı savunma da galibiyeti getiren önemli faktörlerden biri oldu.

11 TANE 7 METRE GOLÜ
Sloven savunmasının Taşkent doğumlu Alman Pivot Evgeni Pevnov’u durdurmak için yaptığı müdahaleler 7 Metre Atışı kararı ile sonuçlandı. Berlin’e 9, Velenje’ye 5 adet 7 Metre Atışı verildi. Berlin bunlardan 8 tanesini gole çevirirken Velenje ceza atışından 3 gol çıkardı. Maçın en skorer ismi Fredrik Raahauge Petersen beş 7 Metre golü kaydetti.

Sloven takımı ikinci yarıda tempoyu artırdı. Maç başlamadan önce ehfTV yorumcusu Tom Ó Brannagáin; “Velenje Gronje takımı öyle fit, öyle güçlü görünüyor ki 60 dakika boyunca koçacak gibiler. Hocaları değişikliğe ihtiyaç duymazsa şaşırmam” demişti. Ancak Heinevetter’in sahneye çıkması Slovenlerin umutlarını kırdı. Fark 6 sayıya  (12:18) çıktığında henüz ikinci devrenin ilk dakikaları oynanıyordu. Velenje hocası Gregor Cvijic’in ikinci yarının başında aldığı moladan sonra Sloven takımı toparlandı. Maçın 58. Dakikasına girildiğine fark 2 sayıya (26:24) kadar düştü. Ancak bu dakikadan sonra Slovenler varlık gösteremedi. Rus Sağ Oyun Kurucu Konstantin Igropoulo kendisinin altıncı, takımının 27. Golünü atarak maça noktayı koydu.

“ÇOK MUTLUYUZ” / “YARIN YENİ BİR GÜN”
Velenje Oyun Kurucusu Luka Dobelsek; “Berlin bizden daha güçlüydü ve bu maça çok iyi hazırlanmış oldukları da belliydi. Ancak biz de iyi bir oyun çıkardık. Umarım izleyenler memnun olmuştur” dedi.

Füchse Berlin Teknik Direktörü Dagur Sigurdsson; Çok mutluyuz, Velenje çok güçlü bir takım. Son saniyeye kadar mücadele ettiler. Biz iyi hazırlanmıştık ve galip gelmeyi başardık” dedi.

Gorenje Velenje Teknik Direktörü Gregor Cvijic; “Füchse bizden iyiydi. İlk yarıda savunmada çok kötüydük. İkinci yarıda biraz toparlasak da yeterli olmadı. Ancak yarın yeni bir gün, yarın başka bir maçımız var. Zihnimizi temizleyip ona odaklanmalıyız” dedi.

Bakmadan Geçme