Fuchse Berlin’in Büyük Süprizi

EHF Şampiyonlar Ligi karşılaşmaları iki aylık bir aranın ardından 4 grupta oynanan 12 müsabakayla devam etti.

Haftanın en büyük süprizini Fuchse Berlin kendi seyircileri önünde, D Grubunda şimdiye kadar yenilmeyen Barcelona’yı yenerek yaptı. Ademar Leon de eski Avrupa şampiyonu Fransiz Montpelieri evine bos gönderdi. Ayrıca Crotia Zagreb’in kendi evinde Beyaz Rusya temsilcisi Dinao Minsk’e yenilmesi süpriz sayılabilir.Son olarakda Atletico Madrid kendi sahasında Sloven Selye Pivovarna Lashkoya karşı son anda kurtuldu.
 

Haber

Şampiyonlar Ligi gruplarında 8.hafta karşılaşmaları geride kalırken, A Grubunda Chehovski Medvedi Moskova’da HSV Hamburgle yine yenişemedi. İlk maçta olduğu gibi( 27-27) bu karşılama da berabere bitti( 29-29) ve Ruslar liderlikteki yerlerini korudular.A grubunun diğer müsabakasında Alman SG Flensburg, Sırp Partizan Belgrad’ı çok rahat geçti ve averajla ilk üç takım arasında olarak grupta yoluna devam ediyor.
 

Haber

B Grubunda favoriler kendi hanelerine yine puan yazdırdılar. Avrupa Şampiyonu THW Kiel, deplasmanda İsveç temsilcisine IK Savehof’ı farklı yenerek maçı kazandılar.(29-40) Macar MKB Vesapemi de Rumen Constata’yı evine farklı yenerek gönderdi.(31-21) Liderliğini korumaya devam etti.

C Grubunda, Polonya Şampiyonu Vive Targi Kielce lider olarak devam ediyor. Üç sakat Hırvat oyuncusundan yoksun olan Vive Targi Kielce, St.Petersburg’u bir sayı farkla yenmeyi başardı.(30-29)Tabi ki Vive grupta liderliği son iki maçta garantilemiş olduğunda bundan sonraki müsabakalarda diğer kadrosunda bulunan oyunculara şans verebilir. Makedon Metalurg Skopye aynı grupta deplasmanda Sloven Gorenye-Velenye’yı durduramadı ve ikinciliği rakibine teslim etti. Bu grupta Chambery Savoie Handball , Danimarka temsilcisi Bjerringbro-Silkeborg’u yenerek ilk galibiyetini elde etti.
 

Haber

Haftanın Maçında Fuchse Berlin ya da Berlin Tilkileri , Barcelona’yı tuzaklarına düşürmeyi başardılar. Haftanın en büyük süprizi  o 2 Arenada 13.333 seyirci önünde Fuchse , Barcelona’ya yaptı. Milli kaleci Silbvio Heinevetter , maçın kahramanlarından biti oldu. İlk yarı başa baş giden maçta  Barcelona, en çok hızlı hücumlardan , Sergiy Rutenkan’ın ve sağ kanattan Tomas Gonzalez’in golleri ile ilk yarıyı önde bitirdi. (14-16). Berlin’in İzlanda’lı Koçu Dagur Sigurdson ikinci devrede çok iyi taktik kurarak Barcelona’nın dıştan şutlarını engelledi. Spolaric, Pevnov, Laen. Christofersen , Igropulo ve en başta kaleci Silvio Heinevetter rakip oyunculara savunmada çok problem yarattılar. Fuchse Berlin hızlı hucümlarla ilk defa 41.dakikada öne geçti.(21-20) Bundan sonrada maç çok çekişmeli geçti. Barcelona’nın kalecisi Danijel Saric bir kaç atak durdurupi kendi oyuncularına hızlı hücum şansı verdi. Berlin’in Tilkileri rakibini rahat bırakmayarak, son dakikalarda iki golle öne geçti. Barcelona sonuna kadar bir gol atabildi. ancak 13.333 seyirci önünde sevinen Fuchse Berlin oldu.
 

Haber

İşin enterasan tarafı , en iyi oyuncular ve takımına bu başarıyı yakalatanlar gelecek sezon bu takımda oynamayacak olmaları.(Fuchse Menajeri Bob Hening iki hafta evvel sezon sonu gidecek oyuncuları ilan etmişti.) Bu takımda ye almayacak Hırvat Kanat Nincevic 6 gol , Pivot Pevnov ve sağ kanat Sellin 5 gol, Polonyalı Yashka ve Rus Igropulo ile beraber kalede geçilmeyen Silvio Heinvetter bu maçın kahramanları oldular. Berlin Tilkileri grupta ikinci sırada yerini korudu.

Aynı grupta İsviçre’li Kadetten Schafhausen en iyi 16 takım arasına girmek için Macar Pick Szegedi rahat yendi (36-29). Ademar Leon de kendiseyircisi önünde  Fransız şampiyonu Montpellier Anglomeration’u yeniprakibi ile ayni puana ulaştı ve dördüncülük savaşını devam ettirdi. Nikola Karaatic’in  2 hafta önce ve bazı oyuncuların İddaa olaylarından dolayı takımı terk etmesi Fransız şampiyonu zor durumda bırakıyor. Eski Avrupa şampiyonu olan Zagreb , kendi sahasında Beyaz Rus Dinamo Minsk’ e yenildi. Dinamo bu sonuç ile büyük bir başarı elde etti. Fuchse Berlin’in bir puan gerisinde kaldı. AtleticoMadrid de zor bir maç oynadı. Sonunda Talant Dushebaev’in takımı SeliePivovarna Lashkon’un tecrübesizliğini kulanarak yeni 2 puan kazandı.

Son iki hafta çok enterasan ve çekişmeli müsabakalar ile geçecek. Açıkçası neler olacak Hentbol Severler olarak hep beraber göreceğiz.

Agron Hayrettin

 

Bakmadan Geçme