“Futbol ikonundan Hentbola destek çağrısı”

EHF’nin resmi sitesinde manşetten verilen haberde Beşiktaş Futbol Takımı Antrenörü Slaven Bilic’in taraftarları hentbol takımını desteklemeye çağırdığı bildirildi.

HENTBOLHABER.NET – Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Beşiktaş Avrupa’nın ilgisini çekmeye devam ediyor.

Şampiyonlar Ligi resmi sitesinde Beşiktaş için şu sözler yer aldı: Beşiktaş MOGAZ HT, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’ne katılımıyla Türk hentbolunda bir devrime liderlik ediyor. Beşiktaş’ın Hırvat futbol teknik direktörü Slaven Bilic, desteklerini göstermeleri için Beşiktaş taraftarlarını takımın Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçı için salona çağırdı.

Avrupa Hentbol Federasyonu’nun (EHF) resmi yayın organında yer alan haberde VELUX EHF Şampiyonlar Ligi Elemeleri’ni başarıyla tamamlayan Beşiktaş MOGAZ HT tarihinde ilk defa VELUX EHF Şampiyonlar Ligi grup aşamasında mücadele etmeye başladı. Böylece 11 yıl sonra bir Türk takımı en büyüklerin arasına girdiği belirtildi.

Haberin devamı şöyle:

"Şampiyonanın ilk maçında Orlen Wisla Plock karşısında mağlup olan takım, bu Pazar İstanbul’da 16.500 koltuk kapasiteli Sinan Erdem Spor Salonu’nda Danimarka’nın hentbol devlerinden KIF Kolding Kobenhavn takımını ağırlayacak. Karşılaşma ehfTV.com üzerinden canlı yayınlanacak. Yayın saati 15:10 CET olacak (Orta Avrupa Saati)

SLAVEN BILIC, BEŞİKTAŞLILARI HENTBOL TAKIMINI DESTEKLEMEYE ÇAĞIRDI
Yaklaşık 15 milyon taraftarı olan Beşiktaş JK Futbol Takımı Teknik Direktörü, Hırvat Milli Takımı eski Teknik Direktörü Slaven Bilic, kulübün hentbol takımının başarısının kendisini heyecanlandırdığını söyledi.

Bilic; "Benim ülkemde hentbol çok popüler bir spordur. Ben de hentboldaki aksiyonu seviyorum. Beşiktaş’ta çalışmaya başladıktan sonra kulübün diğer takımlarını da takip etmeye başladım ve yerek başarıları dikkate alındığında Beşiktaş MOGAZ bu kulübün futboldan sonra en etkileyici takımı. Şimdi onlar için Avrupa’da olmak ve hentbol becerilerini çeşitlendirme zamanı” dedi.

Şampiyonlar Ligi maçı için Beşiktaşlılara çağrıda bulunan Bilic; “"VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nin Türkiye’deki prömiyerinde Beşiktaş Mogaz’ı desteklemek için tüm Kara Kartalları Sinan Erdem Spor Salonu’na davet ediyorum. Onlar sadece Şampiyonlar Ligi’nin bir parçası olmayı başardıkları için bile hayranlığı hak ediyorlar” diyerek sözlerine son verdi.

Bilic’in vatandaşı ve Beşiktaş MOGAZ Hentbol Takımı’nın sol kanatı Ivan Nincevic de tribünden güçlü bir destek bekliyor. Nincevic; “Avrupa’nın en iyi hentbol sahalarında takımlar tutkulu taraftarlarca desteklenmektedir. İstanbul’da evimizde oynarken biz de Kara Kartalların tezahüratlarını duymayı çok arzu ediyoruz” dedi.

SİNAN ERDEM SALONU’NA GİRİŞ ÜCRETSİZ OLACAK
Türk taraftarlar Avrupa’nın en büyük liginde oynayan Beşiktaş MOGAZ’ı desteklemek dışında Avrupa’nın en iyi takımlarını da canlı izleme olanağına kavuşacak. Beşiktaş Yönetim Kurulu Pazar günü oynanacak karşılaşmada salona girişin ücretsiz olacağını açıkladı. Yönetimin, hem Kurban Bayramı olması nedeniyle hem de katılımı teşvik için girişin ücretiz olması kararı aldığı kaydedildi.

Beşiktaş MOGAZ Menajeri Berk Karahan "Yönetim Kurulumuz Kurban Bayramı süresince herhangi bir ücret alınmaması konusunda karar aldı. Taraftarları ve hentbol severleri destek için Sinan Erdem’e bekliyoruz” dedi.

HENTBOL İÇİN YENİ BİR ÇAĞ
Beşiktaş Mogaz VELUX EHF Şampiyonlar Ligi grup aşamasına yükselmeyi başarınca Türkiye’de hentbola yönelik medya algısı da değişmeye başladı. Sadece sosyal medyada bile hentbol ile ilgili farkındalığın ve görüşün nasıl değiştiği görülebiliyor.

Hentbol Türkiye’de henüz bir ana spor değil ancak gelişime açık. Yaklaşık 80 milyon nüfusa sahip bir ülkede hentbolun değerinin adamakıllı anlaşılması küresel hentbol endüstrisi için yeni bir dönem olacak."

Haberin orijinal metnine buradan ulaşabilirsiniz.

Bakmadan Geçme