Gaye Spor’un GAYE' si Kalıcı Olmak

Gectiğimiz yıl Kurulan ve Bayanlar Hentbol Liginden zorlu mücadelelerin yaşandıgı doğu grubundan çıkmayı başaran, ardından yarı final ve finalleride aşarak süper lige çıkan Gaye Spor’da Süper Lig Hazırlıkları sürüyor.

Geçen sene 1 liğ den çıkmayı başaran Gaye spor Kulübünü daha iyi tanımak üzere Kulübün  kurucusu ve Başkanı Savaş Şahin İle kısa bir söyleşi gerçekleştirdik ve bazı sorular yönelttik:

Haber-Neden Gaye Spor Kulübü Neden Hentbol diye sorduk?

S:Şahin: Gaye spor bizim kısa adımız, asıl adımız Gazete Yenimahalle Gençlik Spor Kulübü. Geçtiğimiz yıl gazetemizin adına kurulan dernek ile bu ismi aldık kısa adını da Gaye olarak kullandık. Neden hentbol diyorsanız? Liseli çağlarım da 2 yıl Hentbol oynadığım için bu spora ayrı bir ilgim ve sevgim var. O yüzden de bu sporun gelişmesi adına bu işe atıldık. Ayrıca Gazetemizden ve haber sitelerimizden de hentbolu sevdirmek ve tanıtmak adına haberler yaptık. Hentbolu çok seviyorum.

-Geçen Sezon sizin için nasıl geçti bu başarıyı bekliyor muydunuz?

S:Şahin:
Geçtiğimiz yıl farklı bir sistemle 4 gruba ayrıldı. Lig ve biz A Grubu olan Doğu grubunda yer aldık. Burada gerçekten önemli takımlar vardı: Van Gençlik, Elazığ Medikal, Sivas 4 Eylül Belediyesi gibi daha önceden tecrübeli ve play off oynamış takımlar. Ama kurmuş olduğumuz takım başarı sözü vermişdi ve Süper Ligi çok istiyordu. Bu gruptan çıkmayı başardık. Yarı final ve Final maçlarıda gerçekten çok zorluydu. Özelliklede  aynı gruptan finale kadar çıktığımız Van Gençlik maçı unutulmaz maçlardan biriydi. Van Spor’u geçmeyi başaran oyuncularımız Süper Lige adlarını yazdırdılar.

-Takımın Şu an Durumu nedir? Oyuncularınız, transfer çalışmalarınız ne düzeyde?

S.Şahin: Şuan oyuncularımızın çoğu ile yolumuza devam edecegiz. Ben Ahde Vefa ya inanan insanım. Başarıyı yakaladığımız oyuncular genç. Ağırlıklı onlar tabiki kalacak. Ama bu oyuncularımızın yanına en az beş yada altı oyuncu , tecrübeli abla takviye edecegiz, hocamız Hasan Demireğen ile istişarelerimiz devam ediyor ve yakın zamanda bütün oyuncularmız ile toplu sözleşme imzalayacağız. Bunuda kamuoyu ile paylaşacagız.

-Kulübünüzün Finansal kaynağını nasıl karşılıyorsunuz, Hedeflerinizi alabilir miyiz?

S.Şahin: Finansal Kaynak için sponsorluk çalışmalarımız sürüyor. Gerek isim sponsoru, gerekse forma reklamı çalışmalarımız devam ediyor. Buradan da sponsor olmak isteyen firmalarıda kulübümüze sponsor  olmaları anlamında desteklerini bekleriz. Ayrıca geleceğin genç yetenekli hentbol yıldızlarını keşfedebilmek için yaz okullarımızı kurduk. Hentbol branşına ayrı bir önem gösteriyoruz. Bu sene gençler ligine de iddaalı bir takım oluşturacağız. Her şeyimizi gelecek sponsorlarımızında desteği ile Hentbolun kazanması adına çalışmalar yapmaya adadık. Bu sene herkesin severek izleyeceği bir takım oluşturmak için çabalarımız sürüyor. Ayrıca Gaye Sporun tüm maçlarının televizyondan yayınlanması konusunda girişimlerimiz olacak.  Amacımız hentbolu yükseltmek, daha çok insana tanıtmak ve sevdirmek.

Sizlerede Hentbolhaber.net sitesine de hentbola verdiğiniz destekden dolayı teşekkür ederiz.

Bakmadan Geçme