Gazete Yenimahalle Yeni Ama Hedefli!

Hentbol Kadınlar 1.Liginin yeni takımı Gazete Yenimahalle Spor Kulübü kısa adı ile GAYE Spor, hedefleri doğrultusunda bir bir ilerliyor.

Ligin ilk iki haftasında Sivas ve Elazığ deplasmanlarından galibiyet elde ederek Ankara ‘ya dönen  Yeni Mahalle Gazete Spor, kendi  evinde oynamış olduğu Diyarbakır Yeniköy Spor Kulübünüde yenerek 3’te 3 yaptı.
 

Haber

Ligde istedikleri gibi başlayan Yenimahalle Gazetespor kulübü Başkanı Savaş ŞAHİN ile Cansın Selin TEMANA(C.S.T.) hentbolhaber.Net okurları için röportaj gerçekleştirdi. 

C.S.T.  sordu: Öncelikle Büyük Kulüplerin bile ayakta kalmakta zorlandığı bu dönemde bir kulüp açma fikri nereden doğdu?

ŞAHİN :"Ben spor kulübü kurmayı tamamen sosyal sorumluluk olarak gören biriyim. Düşünün bir kez biz bayan hentbolle sahalara merhaba dedik. Burada 18 oyuncumuz var. Oyuncularımızın çoğu üniversite öğrencisi. Onlar spor yaptığı sürece para kazanacak, sağlıklarını koruyacaklar ve Yenimahalle’yi, Yenimahalle’den de ziyade bu ülkeyi gururlandıracak genç kızlar. Bu bir sosyal sorumluluktur."

C.S.T.  sordu: Yeni Kurulan Bir Takım’da Bu Kadar Başarıyı Kimse Beklemiyordu, Bunu Neye Borçlusunuz?

ŞAHİN:"Spor gönül işidir. Oyuncu kulübünü gerçekten benimserse eğer, terinin son damlasına kadar mücadele eder. Bizim oyuncularımız da da durum bu şekilde. Biz bir aile olduk. Bu kulübü hep birlikte süper lige taşımaya and içtik. İnanç varsa beraberinde başarı da gelir. Biz kendimize de birbirimizi de inanıyoruz ve bu da bize başarı sağlıyor. "
 

Haber
C.S.T.  sordu: Önümüzde ki sene de yine sadece hentbol mu olacak yoksa bünyenize başka branşlarıda katacak mısınız?

ŞAHİN:"Şu an bayan hentbol ligi ve gençlerde de takımız yer alıyor. Bizim öncelikli hedefimiz önümüzde ki sezon süper ligde sağlam temeller üzerine oturmuş bir hentbol takımının devamıdır.  Hentbolda ki istikrarımızın ardından basketbol ve voleybol branşlarında da sahalarda olmayı planlıyoruz. Ayrıca üç oyuncumuz genç milli takımında Türkiye’yi temsil ediyor"

C.S.T.  sordu: Peki GAYE Spor’un Hedefi Nedir?

ŞAHİN: "Önümüzde ki sezon süper ligde yer alarak yapacağımız takviyeler ile ilk beş arasında yer alarak Türkiye’yi en güzel şekilde Avrupa da temsil etmek.  Buna inanıyoruz. Kadromuz, yönetim ekibimiz, bunu yapabilecek kapasiteye sahip. Bunu gerçekleştirerek, azimle neler yapılabileceğini herkese göstermektir."

C.S.T.  sordu: Son olarak Takımın şuan ki durumu nedir?

ŞAHİN: "Biz yeni bir kulübüz. Tabi ki bunun zorluklarını yaşadık ama artık oturmuş bir takım.  Takım ruhu oyuncularımız da oluşmaya başladı.  Zorlu geçen Sivas maçını deplasmanda almayı bildiler. Ardından yine deplasman da oynadığımız güçlü bir rakip olan Elazığ Medaical Park takımını da yenerek ikinci galibiyetimizi aldık. 3.maçımızda da sahamızda Diyarbakır Yeniköy Spor’u ağırladık. Bu maçı da alarak galibiyet serimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Sezon başında bir hedef koyduk; grup maçlarında yapacağımız on maçın on’unu da kazanmak. Bu hedef doğrultusun da takımımız çalışmalarını hızla sürdürüyor. Onlara inanıyorum. Gruptan 1. Takım olarak çıkarak playofflarda da bizleri mahçup etmeyerek süper ligde Ankara’dan bir takım daha olacak. O da Gaye Spor olacak."

Bakmadan Geçme