Geçmişten günümüze THF’de başkanlar…

Türkiye Hentbol Federasyonu bugün 4.Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirerek, yeni başkanını seçeçek.

HENTBOLHABER.NET – Geçmişten günümüze Türkiye Hentbol Federasyonuna başkanlık yapanları sizler için derledik.

PROF.DR. YAŞAR SEVİM: (1976 – 1979) Hentbol Federasyonu’nun kurucusu ve ilk başkanı olan Yaşar Sevim, bu görevi 28 yaşında üstlenen en genç başkan oldu. Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Antrenör Bölüm Başkanlığı görevinde bulundu. Birçok önemli başarıya imza atan kulüp hentbol takımlarının antrenörü ve teknik direktörü olarak Türk hentbolünün gelişmesine değerli katkıları olmuştur. Yaşar Sevim, Avrupa Hentbol Federasyonunun (European Handball Federation, E.H.F.)Lektörü olarak ülkemizi E.H.F. de temsil etmiştir. Sevim, 9 Şubat 2009 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kabederek, aramızdan ayrıldı.

PROF.DR. SEDAT MURATLI: (1979 – 1979) Yaşar Sevim’den sonra 2 ay gibi kısa bir süre Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Halen Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulunda Öğr. Gör. olarak çalışmaktadır.

İBRAHİM SELET: (1979 – 1980) Sedat Muratlı’dan sonra bir yıl kadar Federasyon Başkanlığı görevini sürdürmüştür.

ŞEREF TUNCA: (1980 – 1989) İbrahim Selet’ten sonra 9 yıl Federasyon Başkanlığı yaptı. En uzun süre Federasyon Başkanlığı yapan Tunca, döneminde Erkekler Deplasmanlı Hentbol 1. Ligi, Erkekler Deplasmanlı Hentbol 2. Ligi ve Bayanlar Deplasmanlı 1. Ligi kuruldu.

PROF. DR. YAVUZ İMAMOĞLU: (1989 – 1993) Şeref Tunca’dan sonra Federasyon Başkanlığı’na gelmiştir.

SERHAT BİLGİ: (1993 – 2000) Serhat Bilgi ve ekibi seçimle Türkiye Hentbol Federasyonunda işbaşı yapan ilk Federasyon Başkanı’dır.

GÜNAL ENSARİ: (2000 – 2004) 1977 yılından itibaren çeşitli kulüplerde hentbol antrenörlüğü yapan ve Türkiye Hentbol Federasyonunun teknik ve eğitim konularındaki çalışmalarında ve milli takımlarda görevler üstlenmiş olan Günal Ensari, TED Ankara Koleji Lise kısmında Beden Eğitimi Zümre Başkanı olarak çalışmaktadır. Ayrıca halen Akdeniz Hentbol Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Uluslararası Hentbol Federasyonu (I.H.F.) Denetim Kurulu Üyeliği görevini yürütmektedir.

TARIK CENGİZ: (2004 – 2010) Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Tarık Cengiz, 1999 yılında gerçekleştirilen genel seçim sonunda Demokratik Sol Parti mensubu olarak Samsun milletvekili sıfatı ile Türkiye Büyük Millet Meclisine girdi.  17 yıl aktif olarak hentbol oynadıktan sonra 1996 yılında Türkiye Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Asbaşkanı görevini üstlendi. Daha sonra T.H.F. Yönetim Kurulu üyesi olarak da görev yapmıştır. 2001 yılında, Avrupa Hentbol Federasyonu Tahkim Kurulu üyeliklerinden birinin boşalması nedeniyle yapılan seçim sonunda E.H.F. tahkim kurulu üyeliğini kazanmıştır. Söz konusu görevi 2004 yılına kadar sürdürmüştür. 2004 yılında, yapılan Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanlığı seçimi sonunda diğer başkan adayları Günal Ensari ve Serhat Bilgi’nin önünde seçimleri kazanarak 8. Hentbol Federasyonu Başkanı olmuştur.

BİLAL EYUBOĞLU : ( 2010 – …… ) 1962 yılında Rize’de doğdu. İlk, orta ve Lise öğrenimini İstanbul Özel Marmara Koleji’nde tamamlayan Eyuboğlu, öğrencilik hayatını bitirir bitirmez iş hayatına atıldı. Eyuboğlu İnşaat Sanayi’nin sahibi olan Bilal Eyuboğlu, 1976 yılında Taç Spor da başladığı Hentbol kariyerini 1983 yılında transfer olduğu Beşiktaş hentbol takımında devam ettirdi. Aralıksız olarak 15 yıl takım kaptanlığını yaptığı Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nde 2004 yılında Hentbol Şube Sorumlusu oldu.  Bilal Eyüboğlu, bu 5 yıllık dönemde 3 Türkiye Kupası, 3 GSGM Kupası, 1 Avrupa üçüncülüğü ve 3 Lig şampiyonluğu yaşadı. 2009 yılında Hentbol Federasyonu Asbaşkanı oldu. 2010 yılında alınan Olağanüstü Genel Kururu kararı sonrası Hentbol Federasyonu Başkanı olarak hizmetlerine devam etmiştir.

Başkan belli oluyor




Bakmadan Geçme