Gelecek sezon Yabancı Oyuncu sayısı kaç olacak?

Türkiye Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararıyla 2015-2016 Hentbol sezonunda uygulanacak yabancı sporcu kriterlerini değiştirildi.

Süper Lig’de bir takım kadrosunda 14 yabancı oyuncu bulundurabilecek iken Birinci Lig ve İkinci Lig takımları ise istedikleri kadar yabancı sporcu transfer edebilecekler. Ancak müsabaka listelerinde en fazla 4 yabancı oyuncu oynatabilecekler.

Türkiye Hentbol Federasyonunun almış olduğu Yabancı Oyuncu Kararları şöyle:

SÜPER LİG

-Kulüpler 8’i Türk vatandaşı olmak üzere en fazla 22 sporcu ile sözleşme imzalayabilecek. Süper Lig kulüpleri müsabaka listelerinde 14 yabancı oyuncu bulundurabilecekler. Bunlardan 3 tanesinde herhangi bir şart aranmayacaktır. Geriye kalan 11 sporcu için ise Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF) tarafından en son açıklanan dünya sıralamasında yer alan ilk 25 ülke vatandaşı olması şartı aranmaktadır. Bu oyuncuların son 7 yıl içinde genç ve A takımlarında en az 10 defa milli formayı giymesi ve bunun müsabaka raporunda belgelenmesi gerekmektedir.

SÜPER LİG YABANCI SPORCU TRANSFERİ BEDELLERİ

-Kulüpler IHF tarafından en son açıklanan dünya sıralamasında yer alan ilk 25 ülkeden transfer edilen her sporcu için 500’er Euro Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) hesabına tescil ücreti ödeyecektir.

-Kulüpler herhangi bir şart aranmayan 3 oyuncu transferi için birinci sporcuda 1500 Euro, ikinci sporcuda 1750 Euro, üçüncü sporcuda 2000 Euro Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) hesabına tescil ücreti ödeyeceklerdir.

BİRİNCİ VE İKİNCİ LİG

-Birinci Lig ve İkinci Lig takımları ise istedikleri kadar yabancı sporcu transfer edebilecekler. Ancak müsabaka listelerinde en fazla 4 yabancı oyuncu oynatabilecekler. Birinci Lig ve İkinci Lig yabancı sporcu transfer ücretlerinde ise herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

-Altyapılarda transfer döneminde sözleşme imzalayan ve geçici transferle başka takıma giden sporcular sözleşme sayısı kapsamında değerlendirilemez.

Bakmadan Geçme