Genç Osman Anadolu Lisesi’nden Değerlendirme

Hentbol Liseler Türkiye Şampiyonasında kupaya uzanan Ankara Genç Osman Anadolu Lisesi, Dünya Şampiyonasında Ülkemizi temsil etmesinin mutluluğu yaşanıyor.

Ankara Genç Osman Anadolu Lisesinde Beden Eğitimi Dersi Öğretmeni Zeki Polat değerlendirmelerde bulundu: "Şampiyonaya iki yıldır hazırlanıyoruz. Takımımız B.B.AnkarasporKulübünün alt yapısını oluşturmaktadır.

Geçen sene bu yapıyı oluşturdukve kolları sıvadık. Okuldaki tüm öğretmenler bu oluşuma destek verdi.Zamanı geldi çocuklara okul bitiminde ders verdi, zamanı geldi onlarlaarkadaş olup destek oldular. Geçen sene Türkiye Şampiyonasında grubunda3. olarak finallere veda ettik. Bu bize daha çok çalışma bilinci ve hırsyaptı. Bu sene bir kaç takviye sporcu ile maddi olanıksızlara rağmençalışmalarımızı sürdürdük. Önce Ankara da ki grup maçlarında birinciolduk , arkasından diğer grubun birincisi olan Kaya Beyazıt And Lisesi ilekarşılaştık. Normal sürenin berabere ile sonuçlanması sonucu maçuzatmalara gitti. İlk uzatma sonucu da berabere biten maç ikinciuzatmada galibiyetimizle sonuçlandı. Ankara Şampiyonu olarak yarıFinallere katılmaya hak kazandık.

Türkiye Şampiyonası yarı finallerindenamağlup olarak Trabzon da ki finallere katıldık. Burada grubumuzda kiilk maçımızda Denizli Spor Lisesini yenerek şampiyonaya başladık. İkincigünde İstanbul Çengelköy Lisesine 3 farkla mağlup olduk ve bu mağlubiyetaynı zamanda sezonun ilk mağlubiyeti oldu. Yapılan toplantının ardındaneksiklerimizden konuştuk ve Şampiyon olmak için söz verdik. Bu yenilgibizim için bir dönüş noktası oldu ve daha hırslı ve dikkatli rakiplerimizi analiz etmemize neden oldu. Üçüncü gün Antalya Yükseliş Lisesini rahatbir maç sonrası yenmeyi başardık ve grup ikincisi olarak final grubunakaldık.

Haber

Çapraz da Şampiyonanın bir diğer favorisi İstanbul birincisiCent Koleji ile karşılaştık. Takımın hırsı, isteği, motivasyonu, taktikanlayışı sonucunda galip gelerek adını finallere yazdırdı.

Finalde,grupta yenildiğimiz İstanbul Çengelköy Lisesi ile karşılaştık. Maça çokiyi motive olduk. Grup da ki yenilgi de bize ders olmuştu. Rakibin zayıfnoktalarını bularak taktik geliştirdik. Sporcularında isteği ve hırsıolunca maçtan galip ayrılarak Şampiyon olduk. Şampiyona da çok ciddimaçlar oldu.  Tüm ekipler iyi hazırlanmış ve kaliteli maçlar çıkardı.Burdan şampiyonaya katılan tüm okullara teşekkür ediyor ve başarılardiliyorum."dedi.

Dünya Şampiyonası ile ilgili olarak ise; " Dünya Şampiyonası ülkemizde organize edilecek. Bizde en iyi şekilde eksik yönlerimizi bilerek buna göre hazırlanacağız. Amacımız başarılı olabilmek. Okul Müdürümüz Mehmet Sözügüzel’in katkıları , Öğrencilerimiz , öğretmenlerimiz ve velilerimizle hep beraber hareket ederek başarıya gideceğimizi düşünüyorum."dedi.

Bakmadan Geçme