Genç oyuncu maçın kaderini değiştirdi

2019 Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri 5. Grup 3. maçında konuk ettiği Hollanda’yı 30-27 mağlup ederken, genç yıldız maçın kaderini değiştirdi.

HENTBOLHABER.NET – A Milli Erkek Takımımız, 2019 Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri 5. Grup 3. maçında Hollanda engelini aştı.

Maça etkili başlayan ve Ramazan Döne’nin bulduğu sayılarla ilk yarının büyük bölümünü önde geçiren Türkiye, son dakikalarda kalesinde gördüğü gollerle ilk yarıyı 14-16 geride kapattı.

İkinci yarıya milli takımımız istekli başlasa da skorda dengeyi kuramadı. Müsabakanın 39.dakikasında Hollanda 3 sayılık farkı yakaladı. Hollanda 3 sayı farkla önde iken, Milli Takımımızın genç yeteneği 1998 doğumlu Doruk Pehlivan takımımızı ateşleyecek 3 gole imza attı. 41.dakika içerisinde Doruk’un golü takımımızın tekrar öne geçmesini sağladı. Doruk’un golleri milli takımımızı ateşledi ve kanatlardan, pivot pozisyonundan bulduğumuz goller ile aradaki farkı 3 sayıya çıkardık(28:25). Maçın sonuna kadar üstünlüğümüzü devam ettiren A Milliler salondan 30:27 galip ayrıldı ve liderliğe yükseldi.

Haber

Maçın kırılma anında Doruk Pehlivan’ın takımımızı ateşlemesi sonuca olumlu yansıdı. Müsabakaya 11 gol ile Ramazan Döne damga vururken, A Milli Takımımızda 10 oyuncunun skora katkıda bulunması maçın kazanılması yönünden en büyük avantaj oldu. Kaleciler Yunus Özmusul ve Taner Günay’da performansları ile göz doldurdular.

Millilerimiz grubumuzdaki 4. maçımızda 7 Ocak Pazar günü deplasmanda Hollanda ile karşılaşacak.

 

Bakmadan Geçme