Gençlerbirliği Süper Lig’de Yok

Erkekler Süper Ligi’nde son dakika gelişmesi yaşandı

Klasspor.com sitesinin haberine göre Saat:11.00’de flaş bir gelişme yaşandı.

Sitede yer alan habere göre; “2 sezon önce Hentbol İhtisas Kulübü ile isim anlaşması yaparak “Hentbol’da ben de varım” diyen Gençlerbirliği, 2015-2016 sezonu fikstür çekimi öncesinde sürpriz bir karar ile ismini geri çekme kararı verdi.

Hentbol Federasyonu, profesyonel kulüplerin Hentbol’a dahil olması için özel bir yönetmelik çıkarmıştı. Buna göre Futbol Süper Liginde mücadele eden kulüpler, Hentbol takımlarını kurdukları taktirde Hentbol Süper Liginden mücadele etmeye başlayabileceğini açıklamıştı. Ankara Hentbol İhtisas Kulübü bu haktan faydalanabilmek için Gençlerbirliği ile anlaşma yapmış ve Erkekler Süper Liginde Gençlerbirliği adı ile sezona başlamıştı. Passolig nedeni ile öfkeli olan taraftarın da alternatif spor arayışında olması nedeni ile ciddi bir taraftar desteğini de kazanmıştı.

Geçen 2 sezon içinde sporcu alacaklarının ödenmemesi nedeni ile Gençlerbirliği Kulübüne icra geldiğine dair çıkan haberler Başkan İlhan Cavcav’ı öfkelendirmiş ancak takımın adını geri çekmemişti.

Kulübün gerçek derneği olan Ankara Hentbol İhtisas Kulübünde yönetim değişikliği ardından sorunlar çözüldü olarak gözükse de Gençlerbirliği’nin ismi kullanılarak Süper Lige katılım hakkı kazanan kulübün başka şehirlere yüksek fiyatlara satılmaya çalışıldığının öğrenilmesi kırmızı siyahlı kulüp için son nokta oldu.

Gençlerbirliği yönetimi, Hentbol Ligleri kura çekimine saatler kala isim hakkını geri çekme kararı aldı.

Yönetim Kurulunun kararını noterden onaylatarak Hentbol Federasyonuna gönderen Gençlerbirliği, Federasyondan gelecek resmi kararı bekliyor.

Hentbol Federasyonundan da gerekli onay çıktığı taktirde Gençlerbirliği ismi önümüzdeki sezon Hentbol’dan tamamen çekilmiş olacak.

Not: Haberi girdiğimiz saatlerde gönderilen başvuru Hentbol Federasyonu tarafından kabul edildi ve kura Gençlerbirliği değil Ankara Hentbol İhtisas Kulübü olarak çekildi…”

Haberin Linki : http://www.klasspor.com/tr/haber/57627-Genclerbirligi_liglerden_cekiliyor.html

Bakmadan Geçme