Genel Sekreter Kadıoğlu: “Başarı kaçınılmaz olacaktır”

Hentbol Federasyonu Genel Sekreteri Mutlu Kadıoğlu, AA muhabirine Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Spor Kompleksi hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Spor Kompleksi içinde bulunan kamp eğitim merkezini kısa süre içinde hizmete açmaya çalışıyor.

Ankara’daki kompleks içinde yakında hizmete alınacak 48 kişi kapasiteli 22 odalı eğitim merkezinde, fitness merkezi, 2 sauna, 300 kişilik konferans salonu, seminer salonu, derslikler, fuaye alanı, dinlenme odaları ve yemekhane bulunuyor. Kamp eğitim merkezinin uygun olması halinde Ankara dışından gelen takımların da faydalanabilmesi planlanıyor.

Hentbol Federasyonu Genel Sekreteri Mutlu Kadıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamp eğitim merkezini bir an önce hizmete almayı planladıklarını söyledi.

Kadıoğlu, Türkiye’de ilk kez hentbol branşının kendi tesisi olduğuna dikkati çekerek, “Böyle bir şeye ihtiyacımız vardı. Bu salon bize yeni salonlar yapılabilmesi için bir yol gösterici olacak. 2015-2016 bütçesinde hedefimizi, 15 milyon liradan, 30 milyona liraya çıkarttık” ifadelerini kullandı.

Yeni bir kompleks daha inşa etmeyi de hedeflediklerini belirten Kadıoğlu, “İstanbul’da hentbola hizmet edecek salon yok denecek kadar az. Bunu bilen başkanımız Bilal Eyüboğlu, bu yönde çalışmalarda bulunuyor” diye konuştu.

“Hentbola yeni isimler kazandıracağız”
Türkiye çapında yaklaşık 3 yıldır sporcu taramaları yaptıklarını anlatan Kadıoğlu, Spor Genel Müdürlüğü’nün (SGM) projesi “Anadolu Yıldızları”ndaki müsabakalarda sporcuları takip ettiklerini söyledi.

Kadıoğlu, kamp eğitimine alınacak çocuklarla hentbolun altyapısını oluşturmayı planladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Kamp eğitim merkezinin, altyapı sporcularının başarılarında önemli derecede katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Erkeklerde altyapı sporcularıyla bir takım oluşturduk ve 1. Lig’de yarıştırıyoruz. Takımda yetiştirdiğimiz sporcuları, daha sonra kulüplerine iade ediyoruz. Bu süreç yeni sporcuların eğitimleriyle 2 yıldır devam ediyor.”

Genel sekreter Kadıoğlu, kadınlarda Yeliz Özel, erkeklerde ise Ramazan Döne ve Can Çelebi gibi isim yapmış sporcuların sayılarını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Merkezde aynı zamanda antrenörlere de eğitim vereceklerine dikkati çeken Mutlu Kadıoğlu, “Milli takım hocalarımız tarafından eksiklikler giderilecek, birlikte çalışma kampları düzenleyeceğiz. Sporcularımız da işinin ehli antrenörlerin elinde olduğu müddetçe, başarı kaçınılmaz olacaktır” diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı – Esra Duman

http://www.haber3.com/hentbol-kompleksinde-mutlu-sona-dogru-3352902h.htm#ixzz3ZeBVjQ3p

Bakmadan Geçme