Glassverket ilk defa Şampiyonlar Liginde

Yari finalde Yenimahalle’yi finalde Hırvatları geçen Norveçli Galassverket, Kadınlar EHF Şampiyonlar Ligine katılmaya hak kazandı.

HENTBOLHABER.NET – Temsilcimiz Yenimahalle’nin mücadele ettiği 1. Eleme Grubundan 2016/17 Kadınlar EHF Şampiyonlar Ligi gruplarına katılmaya hak kazanan takım Norveçli Glassverket oldu.

Drammenshallen’deki final maçında Hırvat HC Podravka Vegeta’yı 28:19 mağlup eden evsahibi ekip Şampiyonlar Liginde ilk defa mücadele edecek.

WCL 1. ELEME GRUBU 1. GÜN ÖZETLER

*SERCODAK Dalfsen’i farklı yenerek grupta üçüncü olan Ankara Yenimahalle BSK ve ikinci Podravka,
EHF kupasına 3. Turdan katılma şansını elde etti. Dalfsen ise kupaya 2. Turdan katılacak.

*Dalfsen geçen sezon yine Glassverket’in evsahipliğinde Drammen’de oynanan eleme maçlarında grubu üçüncü olarak bitirmişti.

*Glassverket tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligine katılırken, Podravka 11 yıldan bu yana ilk defa Şampiyonlar Liginde yer alamayacak.

*Glassverket, bu sezon Larvik ile birlikte Şampiyonlar Ligi gruplarındaki ikinci Norveç takımı olacak.

*Glassverket, A grubunda Buducnost, Thüringer HC ve Metz Handball ile oynayacak.

GLASSVERKET (NOR) – HC PODRAVKA VEGETA (CRO) 28:19 (12:12)

Genç Glassverket, Şampiyonlar Ligi şampiyonu unvanı bulunan Hırvat rakibini, ikinci yarısı tamamen kontrolünde geçen maçta mağlup ederek tarih yazdı.

Maçın başından itibaren Podravka, her şeyini ortaya koyan Glassverket savunmasını aşmakta güçlük çekti. Hırvatlar ilk 10 dakikada sadece 2 gol atabildi. Bu arada Norveç ekibi sağdan yaptığı ataklarla farkı açtı.

Ancak tecrübeli ve güçlü Podravka, farkı eritip soyunma odasına 12:12 gitmeyi başardı.

İkinci yarıda Dragica Dzono’nun kaydettiği ilk gol Podravka’yı 13:12 öne geçirdi. Bu Hırvatların öne geçtiği tek an oldu.

Kalede Guro Rundbraten’in yükselen performansı ve daha agresif bir savunma ile Glassverket daha çok hızlı hücum şansı yakaladı ve bunları golle sonuçlandırmayı bildi. Glassverket daha çok koştu, ayakta daha sağlam durdu, soğukkanlılığını korudu. Hentbol adına daha güzel iş çıkaran taraf olan Norveçliler sahadan farkla ayrıldı.

ANKARA YENİMAHALLE BSK (TUR) – SERCODAK DALFSEN (NED) 31:22 (17:12)

Yenimahalle, 3.lük maçında 60 dakika boyunca üstün olan taraftı. Dalfsen, 18 teknik faul yaparken her üç ataktan sadece birinden gol ile döndü. Temsilcimiz ise daha kontrollü bir oyun ile grubu üçüncü bitirme avantajını yakaladı.

Dalfsen Pivotu Jill Kooij’in ilk dakikalarda gördüğü kırmızı kart, Hollanda ekibi için işleri daha da zorlaştırdı.

İlk 12 dakika geçildiğinde skor 6:6’ydı. Bu dakikadan sonra Ankara ekibi skoru hızla 11:6’ya getirdi ve son düdüğe kadar hızını kesmedi. Dalfsen ilk yarının sonuna doğru farkı 4’e düşürmeyi başardı ancak daha fazlasını yapamadı. Yenimahalle farkı bir ara 10 sayıya kadar (30:20) çıkardı.

Peter Bruun / ehfcl.com

Bakmadan Geçme