Gökhan Çetinbaş: “Sezonun En Güzel Bölümü”

Ntvspor yazarı ve spikeri aynı zamanda Hentbolhaber.Net yazarlarımızdan Gökhan Çetinbaş “Sezonun En Güzel Bölümü” karşınızda.

Bayanlar Süper Ligi Play-Off finalinde Ankara Yenimahalle Belediyespor ile Antalya Muratpaşa Belediyespor karşılaşacak. Bu zorlu final serisi öncesinde Gökhan Çetinbaş düşüncelerini dile getirdi.

"Herkesin ikna olduklarını tekrar açıklamaya gerek yok; evet kadınlar liginde dişe diş mücadele edecek takım sayısı fazzla değil, evet yerli oyuncu havuzumuz çok geniş değil, evet bazı kulüpler sporcu paralarını bile zor ödüyor ve kaliteli yabancı getiremiyor, evet kadınlar liginde çoğu maçta profesyonel sporcular adeta lise takımlarına karşı oynuyormuş gibi skorlar alıyorlar, evet hepi topu 10 tane süper lig takımı çıkartabiliyor, evet sezon çok kısa sürüyor. Bunların hepsi kabulümüz ve bu konuların hepsinde alınacak çok yol var yine de bir “ama” koymak da gerekiyor. Son yıllarda kadınlar liginde final maçları ligin birkaç gömlek üstünde bir kaliteye sahne oluyor. Geçen sene yaşanan Üsküdar-Muratpaşa serisi hala akıllarımızda. Bu sene sezon içinde oynanan ve kıran kırana geçen Yenimahalle-Muratpaşa maçlarını düşününce final serisi için heyecanlanacak çok sebep var gibi geliyor.

İlk önce finalin yeni takımı Yenimahalle ile başlayalım. Ligin yeni takımı daha ilk sezonunda iyi bir yatırım yaparak etkileyici bir kadro kurdu. Serdar Eler’in elinde özellikle ilk 7 olarak çok kaliteli bir kadro var ama kadro derinliği konusu biraz soru işareti. Sıla ve Beyza gibi genç oyuncuları ligin ikinci yarısında daha etkili kullansalar da uzun süreceHaberk bir final periyodu onları zorlayabilir gibi. Takımın yıldızı tabi ki Yeliz Özel ve ülkeye döndükten sonra bu sefer o kupayı kazanmak istediği kesin. Takımı çok iyi yönetmesinin yanı sıra hızlı hücumlarda da defans yerleşmeden attığı gollerle her zaman ekstra katkı veriyor. Birol Ünsal’ın final serisinde ona özel önlem alacağını söylemek ayanı beyan etmek olur herhalde. Yenimahalle’nin ligin diğer takımlarına göre bu sene en önemli artısı yıllardır ligimizde forma giyen Lence İlkova. Pivot bölgesinde önemli bir ağırlığı olan Lence’yi ne kadar kullanırlarsa Yeliz’e uygulanan baskıyı da hafifletebilirler. Kısacası Yenimahalle’nin artıları Yeliz, Lence, başarıya aç olmaları, takımını sürekli geliştiren bir antrenöre sahip olmaları. Onlar için negatif yönlerse kadrolarının yeterince derin olmaması, iyi kadronun daha ilk senesi olması, bazı oyuncularının maçın gerginliğine kapılma olasılıkları ve Muratpaşa’nın sahip olduğu saha avantajına sahip olmamaları.

Son 2 sezonun şampiyonu Muratpaşa ise bu yıl müzesine Türkiye kupasını da götürdü. Final serisine kadar çok zorlandıklarını söylemek mümkün değil. Derin ve iyi kadrolarına Üsküdar’dan ayrılan iyi yerli oyuncuları da kattılar ve yollarına emin adımlarla devam ediyorlar. HaberBirol Ünsal altyapıdan getirdiği gençlere tecrübeli oyuncular ve iyi yabancı oyunuları ekleyerek geniş ve iyi bir kadro kurdu. Muratpaşa’nın en önemli oyuncusu tabi ki Serpil İskenderoğlu. Serpil hem kendisi sürekli tehlike yaratırken aynı zamanda arkadaşlarını da iyi oynatan bir oyuncu. Onun sahadaki varlığı diğer oyuncuların oyunlarını da yükseltmelerini sağlıyor. Aynı Yeliz gibi Serpil’e de adam adam savunma gelmesi sürpriz olmaz. Birol hoca bunu bazen Yasemin’i oyun kurucuya alıp Serpil’i kanada çekerek nötralize ediyor. Tabi bu durumda Yasemin’den oyun kurucuda daha fazla verim gelmesi gerek. Muratpaşa’nın en büyük artısı daha önce de belirttiğim gibi kadro derinliği. İlk yarı hiç oyuna girmeyen Diğdem, Betül gibi oyuncuların maçların 2. devrelerinde oyuna girip 5 gol atması şaşırtıcı olmaz. Kısacası Muratpaşa’nın artıları; geniş kadro yapısı, birbirini tanıyan ve uyumlu oyuncular, sürekli hedef büyüten ve bunlara ulaşan bir antrenör ve rakip takımlara deplasmanı yaşatan bir seyirci topluluğu. Onlar için negatif yönlerse Serpil’in aşil sakatlığının nüksetme olasılığı, Yenimahalle’nin gol yedikten sonra hızlı çıkmasına karşılık sürekli oyuncu değiştiren takımın defansta hazırlıksız yakalanması, yine  Yenimahalle gibi bazı oyuncuların sinir harbini zaman zaman kaldıramaması sayılabilir. Sezonu lider bitiren Muratpaşa için tabi ki en önemli avantaj olası 5 maçtan üçünü kendi evlerinde oynayacak olmaları. Tabi bunu söylerken Yenimahalle’nin Muratpaşanın ligdeki tek yenilgisini Süleyman Evcilmen spor salonunda tattırdığını da hatırlatalım.

Seri öncesi bakıldığında yüzde 51 Muratpaşa ağır basıyor ama yüzde yüz söylenecek olansa serinin heyecanlı geçeceği ve sonunda Türk hentbolunun kazanacağı."

Yazarımızın Diğer Yazılarını Okumak İçin Tıklayınız

http://www.hentbolhaber.net/yazar/gokhan-cetinbas.html

Fotoğraflar : THF
 

 

Bakmadan Geçme