Görevimiz Tehlike

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi B Grubu alev alev. Beşiktaş ve Wisla Plock arasındaki kıyasıya mücadeleden sonra ateş Pazar günü Almanya'ya sıçrayacak.

HENTBOLHABER.NET ÖZEL – Geçtiğimiz yılın Şampiyonlar Ligi Şampiyonu SG Flensburg-Handewitt bu Pazar günü (30.11.2014) evinde Danimarka Şampiyonunu konuk edecek. VELUX EHF Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda haftanın son maçı olacak karşılaşmada iki önemli soru cevabını bulacak. Alman ekibi acaba grup maçlarının açılışında 14 sayı farkla mağlup olduğu KIF Kolding København’dan rövanşı alabilecek mi? Diğer ise Flensburg adına çok daha endişe verici bir soru: Grupta 3. Sırada bulunan ekip yerini koruyabilecek mi?

Beşiktaş MOGAZ yarın (29.11.2014) saat 17:00’de yine Kocaeli Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda grupta ilk maçını oynadığı ve 28-19 mağlup olduğu Polonya Şampiyonu Orlen Wisla Plock Takımı ağılayacak. Beşiktaş MOGAZ, ikinci Alingsas maçında elinden kaçırdığı 2 puanı Polonya ekibinden almaya çalışacak. 6 maçta topladığı 11 puanla grubun lideri olan FC Barcelona,Palau’da İsveç Şampiyonu Alingsas HK ile karşı karşıya gelecek.

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi B Grubu

FC BARCELONA (ESP) VS ALINGSAS HK (SWE)

29 Kasım Cumartesi Yerel saatle 16:15

Essport3, Viasat Sport ve ehfTV’den canlı

Beşiktaş MOGAZ’a karşı 20 Kasım Perşembe günü evinde 27:24 kazanan Alingsas’ın Baş Antrenörü Mikael Franzén ilk maçta İsveç’te 38:28 mağlup oldukları Barcelona maçının atmosferinin tamamen farklı olacağını söyledi.

Franzén, ehfCL.com’a yaptığı açıklamada; "Barcelona ve Flensburg’un son maçlarını düşününce dünyanın kesinlikle en iyi takımlarından biriyle karşılaştığımızı söyleyebilirim. Avrupa’da aynı kalitede herhangi bir takım olduğunu sanmıyorum ve bu sezon kendi oyunlarını sürekli geliştirdiklerini düşünüyorum” dedi.

Puana ihtiyaçları olduğunu söyleyen Mikael Franzén; “Ancak Barcelona karşısında kazanmak neredeyse imkansız bir görev olacak. Bizim için maçtan sonra kendimizle gurur duyacağımız bir çaba göstermiş olmak önemli olacak. Ama kim bilir belki de bir sürpriz olur ancak yine belirtmekte fayda var; dünyanın muhtemelen en iyi takımı ile karşılaşacağız” diye ekledi.

Barcelona Alingsas’ı mağlup ederse ve KIF Kolding København Pazar günü Flensburg’a mağlup olursa Barcelona Danimarka Şampiyonu ile puan farkını 3’e çıkarırken grupta 3. Sırada bulunan geçtiğimiz yılın şampiyonu Flensburg’a 7 puan fark atmış olacak.

SG FLENSBURG-HANDEWITT (GER) VS KIF KOLDING KOBENHAVN (DEN) 
30 Kasım Pazar yerel saatle 19:30

KIF Kolding Kobenhavn, 28 Eylül’deki açılış maçında VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu SG Flensburg-Handewitt’i  35:21 mağlup ettiğinde iki takım  tüm hentbol dünyasını şaşırtmıştı.

Flensburg’un parantez içinde bu aşağılayıcı yenilgi için Pazar akşamı evinde rövanşı almaya çalışacağı ancak Kolding’in Alman ekibine kolay kolay boyun eğmeyeceği söyleniyor.

Kolding Çarşamba akşamı Danimarka liginde Tvis Holstebro takımına karşı deplasmanda 24:19 kazanınca bu Danimarka Şampiyonunun Şampiyonlar Ligi, Danimarkalı Ligi ve Danimarka Kupası maçları dahil üst üste galip geldiği 30. maç oldu.

Savunma uzmanı olarak adlandırabileceğimiz Lars Jørgensen’e göre Kolding kazanmak için Flensburg’a gidiyor. Jørgensen; “"Tabii ki ilk maçtaki 14 gol iki takım arasındaki güç farkının gerçekçi bir resmini vermiyor ancak Avrupa’daki en zorlu deplasmanlardan birinde oynayacağımızın farkındayız” dedi. 36 yaşındaki Jørgensen; “Bununla beraber bu tür atmosferlerde başarılı olabileceğimizi gösterdik ve galibiyet serimizi devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Bu hafta sonu pek çok Danimarkalının Frensburg tribünlerinde olması bekleniyor ancak Jørgensen bunun takımına avantaj sağlayacağına inanmıyor çünkü takım arkadaşı Anders Eggert’İn aksine tribündekilerin Alman ekibini desteklemek için orada olacağını düşünüyor.

BESİKTAS MOGAZ HT (TUR) VS ORLEN WİSLA PLOCK (POL) 
29 Kasım Cumartesi yerel saatle 17:00

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda son sırada yer alan Beşiktaş MOGAZ ile dördüncü sırada yer alan rakibi Plock arasında 3 puan fark bulunuyor. Plock sıralamanın değişmemesi durumunda son 16’ya erişimini sağlayacak konumda bulunuyor.

İki hafta önce Alingsas HK karşısında 28:26 skorla Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk galibiyetini alan Beşiktaş 2 puan ile ve gol averajıyla İsveç ekibinin arkasında yer alıyor.

ehfCL.com’da yer alan haberde her ne kadar ilk maçtaki 28:19 mağlubiyetten sonra Beşiktaş Mogaz’ın karşılaşmaya pek iyimser çıkmayacağı ancak her zaman evde ve deplasmanda oynanan maçların farklı olduğu ve ateşli Beşiktaş taraftarı ile kendine güvenen bir Beşiktaş’ın galibiyet için formülü bulabileceği belirtildi.

Evinde oynadığı son maçta KIF Kolding Kobenhavn karşısında şaşırtıcı şekilde 30:30 beraberlik elde eden Plock bu skorla Danimarka Şampiyonu ile oynadığı sekiz maçta ilk puanını almış oldu.

Açıkçası bu beraberlik Wisla Plock’un aynı zamanda son 16’ya kalma şansını artırdı ve hatta üçüncülük için umutlandırdı. Polonya ekibi İstanbul’da bir galibiyet alırsa ve Flensburg evinde Kolding’e boyun eğerse Wisla Plock gruptan 3. Sırada çıkacak.

HaberİLKER ŞENTÜRK: EVİMİZDE ŞANS BİZDEN YANA

Yarınki maç için Hentbolhaber.Net’e açıklamada bulunan Beşiktaş MOGAZ Antrenörü İlker Şentürk; “Puan ve puanlar almak istiyoruz. Alacağımız her puanın önümüzdeki sene içinde yerimizi sağlamlaştıracağına inanıyorum. Rakibimizin son maçında KIF Kolding ile beraber kalması bizim için kötü oldu. Ancak evimizde ilk maçta mağlup olduğumuz Polonya şampiyonundan puan alacağımızı düşünüyorum. Sonuçta onlarla oynadığımız maç Şampiyonlar Ligi’nde ilk maçımızdı ve üzerimizdeki ürkeklik bize mağlubiyet olarak döndü. Akıllı bir oyun oynarsak neden olmasın. Bizi en zorlu maçlarımızda yalnız bırakmayan Beşiktaş taraflarının da sahada ayrı bir güç olacağı karşılaşmada galip gelmeye çalışacağız” dedi.

Bakmadan Geçme