Gözler Türkiye Hentbol Federasyonu’nda

Türkiye Hentbol Federasyonu’nun bugün açıklayacağı kararları, takımlar dört gözle bekliyor.

HENTBOLHABER.NET- Hentbol Liglerine başvuru süreci 7 Ağustos Cuma günü sona erdi.

Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde ve Erkekler 1.Ligi’nde tüm takımlar başvuruyu tamamlarken, Kadınlar Süper Ligi’nde iki Mardin temsilcisi Mardin 1947 Sağlık SK ve Mardin Büyükşehir Başakspor 2u  liglerde olmayacağı kesin, Rize Pazar Spor’un ise ligde olup olmayacağı  belli değil.

Türkiye Hentbol Federasyonu’nun Lig’lerin statüsünü bugün açıklaması bekleniyor.  

Erkekler Süper Ligi 14 takım olur mu?

Hentbol Erkekler Süper Ligi’nin 14 takımla olması kulüpler tarafından isteniyor. Ancak THF’nin bu konuda ne diyeceği merak ediliyor. Ligler 14 takımla oynanabilir. THF yönetiminin bu konuda tamamen kulüplerin isteğine göre hareket edebileceği gelen bilgiler arasında.

Erkekler 1.Ligi iki grup olacak mı?

Hentbol Erkekler 1.Ligi’nin iki grup halinde oynanması planlandığı gelen bilgiler arasında. Ancak Süper Lig 14 takım olacak olursa 1.Lig gruplar olmadan tek grup lig usulü oynanabilir. Bu THF’nin Süper Lig ile alacağı karara bağlı.

Süper Kupa veya Şampiyonluk Kupası oynanacak mı?

Hentbol’da ligler tescil edildi ve şampiyon ilan edilmedi.  Dolayısıyla Süper Kupa tarihi açıklanmadı ancak diğer federasyonlarda oynandığına göre Hentbol’da neden Süper Kupa veya Şampiyonluk Kupası oynanmasın. THF yönetimine bu konuda kulüplerin başvurduğu ve sezon öncesi bu kupanın oynanmasını istedikleri gelen bilgiler arasında. THF Yönetim Kurulu’nun ise bu konuda ne diyeceği belli olacak.

Kadınlar Süper Lige davet olacak mı?

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde iki Mardin ve Rize temsilcileri yer almayacak olursa, Polatlı Belediyesi SK ile Elazığ Sosyal Yardımlaşma SK lige davet edilebilir. Ayrıca Sivas Belediyesi SK’da Süper Lig’e davet edilebilir. Bu konuda THF’nin nasıl yol izleyeceği ise gerçekten merak konusu.

 

 

Bakmadan Geçme