Göztepe Başkanı’ndan büyük tepki!

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, yeni inşa edilen Altındağ Spor Kompleksi’nde dün Erkekler Hentbol Süper Ligi’nde Beşiktaş Mogaz’la oynadıkları maçta bir grup taraftarının çıkardığı olaylara büyük tepki gösterdi.

Salonun hizmete girdiği muhteşem bir açılış gününün heba edildiğini söyleyen Başkan Mehmet Sepil, şunları söyledi:

“Kadınlar, çocuklar, herkes maça büyük bir heyecanla gelmişti. Bu olayları çıkaranlar, sahaya girenler asalaktır. Sayıları çok fazla değil ama bunlardan kurtulmalıyız. Bu kişiler Göztepeliliğe ve bulundukları kente ihanet ediyorlar. Kulübümüze zarar veriliyor. Kadınlarımızın hepsi maçtan kaçtı, çocuklar ağlarak salonu terk etti. Böyle durumlarda iğneyi de çuvaldızı da kendimize batıracağız. Camia ile görüşeceğim. Gerekiyorsa salon sporlarını kapatacağız. Göztepelilik duruşu oturuncaya kadar birkaç yıl hentbol şubesini de askıya alırız.”

Göztepe Hentbol Şube Sorumlusu Deniz Durmaz ve antrenör Feridun Dorak da yaşananlar karşısında büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Antrenör Dorak, “O kendini bilmez kişiler, muhteşem taraftarımızın adını lekelemeye çalıştı. Artık ligin sonuna yaklaşıyoruz. Alacağımız olası saha kapatma cezaları, play off’larda bize handikap olarak geri dönecektir. Bu arada Beşiktaşlı hentbolcu Nincevic de tribünlerimizi tahrik etti. Onun da federasyon tarafından cezalandırılması gerekiyor” dedi.

Deniz Durmaz ise tüm uyarılara rağmen sağduyulu davranılmadığını dile getirirken şöyle konuştu:

“Bu takım seneye büyük ihtimalle  Avrupa’da mücadele edecek. Bu olaylara neden olanlar, uluslararası arenada da hepimizi rezil edebilir. Göztepe taraftarı çok ateşli ama bu ateş bazen bizi yakıyor.”

SALONDA HASAR VAR

Göztepe-Beşiktaş Mogaz Erkekler Hentbol Süper Lig maçıyla ilk kez hizmete girenAltındağ Spor Kompleksi, olaylar sırasında zarar gördü. Polis müdahalesiyle tribünden çıkarılan taraftarların tesisin dış kaplamalarına zarar verdiği ve yaklaşık 50 koltuğu kullanılmaz hale getirdiği açıklandı. Salonu taşlayan holiganların bazı camları da çatlattığı görüldü. Yetkililer spor kompleksinde en az 5 bin TL’lik zarar meydana geldiğini açıkladı.  


//

Bakmadan Geçme