“Göztepe Hentbol Yaşayacak, Göztepe Hentbol Yaşamalı”

Başlıkta ki sözler Hentbolhaber.Net yazarı Zeynur Pehlivan’a ait. Peki “Neden Göztepe Hentbol Yaşayacak ve Neden Yaşamalı?” Bu soruların cevapları Zeynur Pehlivan’ın aşağıdaki yazısında.

"Yazmayı istediğim, sizlerle paylaşmayı düşündüğüm daha birçok Süper Lig takımı varken bugün sizlere 1.Lig Erkek hentbol takımında mücadele eden bir kulüpten, güzel İzmir’in, güzel kulübü, sarı kırmızılı renklere sahip takım “Göztepe”den bahsedeceğim.

Haber
 

Şu sıralar biz hentbol severler Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımının Şampiyonlar Liginde verdiği mücadeleyi zevkle ve dikkatle takip ediyoruz. Avrupanın büyük takımları karşısında gösterdiği mücadeleyi, oynadığı hentbolu hayranlıkla izliyoruz. Beşiktaş için büyük kulüp diyoruz,  büyük takım diyoruz. Peki biz bunu sadece sahada oynadığı hentbolla veya kazandığı şampiyonluklara dayanarak mı söylüyoruz? Başımızı şöyle bir tribünlere çevirdiğimizde ve tribüne biraz kulak verdiğimizde sanırım bir kulübün,  ne kadar köklü, ne kadar büyük  bir kulüp olduğunu kolaylıkla anlayabiliriz. Tribünlerde, kulübüne olan bağlılıkları, branş ayırt etmeksizin, sınır, mesafe tanımaksızın, renklerini destekleme aşkı ile takımlarının yanında olma istekleri ile dolu olan taraftarları gördüğümüzde o kulübün  Beşiktaş olduğunu anlayabiliyoruz.

HaberHayatımın büyük bir bölümü Spor salonlarında geçti ve birçok seyirci profiline tanık oldum. Eşini, arkadaşını  desteklemeye gelenler. Annesini, babasını, öğretmenini, öğrencisini desteklemeye gelenler. Ya da  “Şu saatte şu salonda olacaksın!” emri üzerine, ne seyredeceğini bilmeyen, “görev icabı” salona gelip, hiç bir heyecana ortak olmadan atmış dakika boyunca oturmak için gelenler.

Ama birde daha takım sahaya çıkmadan, herkesten önce tribündeki yerini alıp, büyük bir heyecanla sevdalısını bekleyen “aşıklar” vardır ki, bu en güzelidir. Yense de, yenilse de o “sevgili” hep oradadır. “Sevdalısı” sahaya çıktığında tribüne, tribündeki “sevdalısına” bakar. O heyecanı hisseder, maçı bırakıp ona bakar, o duyguya ortak olursunuz. Sporcu da o coşku, o heyecanla oynamaya başlar, tüm maharetlerini sunar.  Biliyordur, yalnız değildir..

İşte ben böyle “sevdayı” önce  Karakartallarda, sonra Karakızıl, Alkaralarda görmüştüm. Futbol veya hentbol, antrenman veya maç, Süper Lig veya 1. Lig, deplasman veya kendi evinde oynadığı maç olarak ayırt etmeksizin, kulüplerine ve renklerine olan bağlılıklarıyla her an takımlarının yanında yer alan bu takımlara bir yenisi daha eklendi.

Güzel İzmir’in, güzide kulübü Göztepe.. Ve on iki yıldır ligimizde mücadele eden bu güzel kulübün varlığının devam edebilmesi için, www.goztepehentbolyasayacak.com adlı site açıp, futbol maçlarından önce standlar kurup sticker ve tişörtler satan, 10 TL karşılığında pikseller satıp gelir elde eden ve bunu dört yıl boyunca yapan, kombine kart basıp bunu satışa sunan ve buna büyük talep gösteren Göztepe taraftarından bahsediyorum.

Haber
 

İlk kez üç sene önce Alanya’da ki Play-off maçlarında gördüğüm bu sarı kırmızılı taraftarı geçen hafta sonu Ankara THF Spor Salonunda görmek çok güzeldi. Kritik bir maç olmamasına rağmen, yanlarında “Hentbol şubesinin kaderini değiştiren insan” olarak duyduğum Kulüp Başkanları Mehmet Sepil ile birlikte İzmir’den gelen, sarı kırmızı atkı ve formaları tribündeki yerlerini alan Göztepeli taraftarların heyecanına ortak olmak gerçekten muhteşemdi.

Haber

Kulüp başkanlarının verdiği bu büyük destekle iyi bir kadro kuran ve şimdiye kadar oynadığı üç maçın üçünüde kazanan Göztepe Spor Kulübü, Erkekler 1. Liginde lider durumda.  Senelerdir 1. Ligde verdiği her yönde mücadeleden galip gelen Göztepe Hentbol ve Göztepeli taraftarların en büyük isteği ise, takımlarını Süper Ligde görmek. Bunun için ise en önemli transferi gerçekleştirmiş durumdalar. Kendileri gibi sarı kırmızılı formaya giymiş olan, benimde hentbol antrenörü olarak ilk aklıma gelen isimlerden birisi olan Feridun Dorak hocamıza takımın sorumluluğunu verdiler.

Hentbola destek olan bir başkan, hentbolu bilen bir teknik adam, milli takımlarda yer alan tecrübeli ve genç hentbolculardan oluşan bir Göztepe Hentbol takımı.

Haber
 

Bu tablonun oluşması için senelerdir büyük emek veren, her koşulda sarı kırmızılı formayı üzerinde taşıyan, senelerdir kulübünün ve takımlarının yanında olan, en büyük sevdası olan Göztepe’yi desteklemek için her yere giden büyük Göztepe taraftarı…

Kombine bilet satan tek hentbol kulübü olarak zaten ayrı bir yere sahiptiniz. Ancak hentbol takımınız için yaptıklarınızı öğrendiğimde, bu yer daha da büyüdü. Sizde ki bu istek, başkanda ki bu destek umarım hiç kaybolmaz ve hentbol takımınız senelerce verdiğiniz bu emeğin karşılığını Süper Lige çıkarak verir.

On iki sene boyunca verdiğiniz her emek için teşekkürler İzmir’in sarı kırmızılı taraftarı.. Geldiğiniz andan itibaren hayat bulan hentbol branşı için verdiğiniz destek için teşekkürler Mehmet Sepil.. ve   nerede olduğunu, bu noktaya nasıl gelindiğini bilerek oynayan Göztepe Hentbol takımı,  başarılar..

Göztepe gibi kulüpler, hentbol sporunun yaşaması için her şeyi yapan  sizin gibi taraftarlar, hentbolumuzda hep olmalı.. Teşekkürler.."

 

Bakmadan Geçme