Göztepe kaybetmesine rağmen turladı

EHF Challenge Kupası 3.Tur rövanş maçında Göztepe, Paok ile karşılaştı.

HENTBOLHABER.NET – Her iki takımın anlaşması gereği İzmir’de oynanan müsabakada Göztepe, Yunan ekibi karşısında rövanşa ilk maçtaki 9 sayı farkın avantajı ile çıktı.

Bornova Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda oynanan ilk maçı Göztepe 35:26 kazanırken, rövanş karşılaşmasını 29:28 kaybetti.

Müsabakaya Göztepe hızlı başladı ve 0:2’lik skor elde etti. Ardından toparlanan Paok oyunda dengeyi kurdu ve ilk 10 dakika geride kaldığında 6:4 üstünlüğü yakaladı. Göztepe bu dakikalarda hücumda etkili olamaz iken Paok sakin acele etmeden oynamaya başladı. İlk 20 dakika geride kalırken Paok 4 sayılık üstünlüğü yakaladı(11:7).Göztepe orta alandan yüklenmeye çalışırken, Paok rakibini durdurmayı başardı. İlk devrenin son 5 dakikasına girildiğinde Paok’un 4 sayı farkla (13:9) üstünlüğü vardı.  İlk devrenin sonları yaklaşırken aradaki farkın kapanmasını engellemek için Paok mola aldı. Göztepe, Yunus Özmusul’un kurtarışları ile aradaki farkı azaltmaya çalışsa da istediğini elde edemedi ve ilk devre 15:12 Paok lehine sonuçlandı.

Müsabakanın ilk devresinde Paok %88 atak etkinliğine sahip iken Göztepe %71’de kaldı. Özellikle Palaskas 7 gol ile ilk devreye damga vurdu ve Paok’un yükünü çekti.

 

Göztepe – Paok EHF CHALLENGE KUPASI 3.TUR RÖVANŞ MAÇI

HentbolHaber.Net (@hentbolhaber)’in paylaştığı bir gönderi ()

İkinci devreye Paok başladı ve kazandığı 7metre ile 4 sayılık farkı yakaladı. İkinci devrede toparlanan Göztepe Yunus Özmusul’un kurtarışları ve hızlı hücumlar ile aradaki farkı kapadı ve 41.dakika da 20:20 eşitliği yakaladı. Murat Enç ile hızlı hücumlarla öne geçmeyi başaran temsilcimiz ikinci yarıdaki istekli oyunu skora da yansıttı ve 45.dakikada skoru 21:24’e getirdi. Bu dakikaya kadar Alexandar Stajonevic Göztepe’nin skor yükünü çekti ve 5 gol ile takımın en golcü oyuncusu oldu. Müsabakanın son 10 dakikasına 24:24 beraberlik ile girildi. Bu dakikalar karşılıklı goller ile geçti ve son 5 dakikaya 26:26 berabere girildi. Müsabakanın son dakikasına tek sayı farkla(28:27) mağlup giren Göztepe, rakibinin skor elde etmesine engel olamadı ve maçı 29:28 kaybetti. 

Göztepe ilk maçta elde ettiği 35:26’lık skor avantajı ile tur atlayan taraf oldu.




Bakmadan Geçme