Göztepe – MYK Hentbol: 30-21

Hentbol Erkekler Süper Ligi düşme hattını ilgilendiren en önemli müsabakalarından biri Göztepe – MYK Hentbol maçı İzmir’de oynandı.

HENTBOLHABER.NET -Hentbol Erkekler Süper Ligi 21.hafta maçında Göztepe, MYK Hentbol’u Serdar Yereli Spor Salonu’nda konuk etti.

Maça Göztepe başladı ve ilk hücumlarda direkleri geçmede zorlandı. Ancak kalecisi Alp’ın üst üste kurtarışları ile Göztepe 4-1 üstünlük sağladı.  10.dakika 5-3 skor ile geçilirken, Göztepe savunmada daha fazla faul yaparak rakibinin ataklarını kestiği gözüktü. Skor üstünlüğünü devam ettiren Göztepe’de Oğuz Çevik maçın 20.dakikası içerisinde rakibine yaptığı hareketten dolayı kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Göztepe 21.dakikayı 12-7 üstünlükle geçmeyi başardı. İlk devrenin sonucunda hücumda ve savunmada daha iyi oynayan Göztepe, ilk devreyi 15-11 önde kapadı.

Haber

İkinci yarı da karşılıklı goller ile başladı. 35.dakika 16-13 Göztepe lehine geçilirken, MYK Hentbol’un kendi içinde hücumda anlaşmazlık yaşadıkları görüldü. 40.dakika 19-14 sarı-kırmızılı ekibin lehine geçildi. Göztepe kalecisi Alp başarılı kurtarışları ile takımının hücumda yaptığı hataları telafi etmeyi başardı. Müsabakanın son 10 dakikasına ev sahibi 25-16 önde giren taraf oldu. MYK Hentbol’un pandemiden etkilendiği ve sıkıntı yaşadıkları görüldü. Göztepe daha sert savunma yaparken, MYK Hentbol savunma geri dönüşlerde sıkıntı yaşadı. Göztepe, MYK’nin hücumda yapmış olduğu pas hatalarını iyi değerlendirdi ve farkı 9 sayıda tutmayı başardı. Müsabakanın son 5 dakikasında da üstün oynayan Göztepe, maçı da 30-21 kazanmayı başardı.

Bakmadan Geçme