Göztepe’de neler olacak?

Süper Lig’de mücadele eden Göztepe, Avrupa Kupalarına katılacağı 3.sezonunda flaş bir gelişmeye imza attı.

HENTBOLHABER.NET – Hem futbol hem de Hentbol branşlarında en üst seviyede yer alan Göztepe, Hentbol branşında ligi 3 sırada bitirerek Avrupa Kupalarına gitmeyi hak etti.

Ancak geçen sezon EHF Challenge Kupası’nda elde edilen sonuçlar, Süper Lig’de ki performansı yönetim tarafından beğenilmedi. Başkan Mehmet Sepil, oyuncuların daha iyi sonuçlar alabileceğine inandığı ifade edilirken, elde edilen sonuçlar ve bütçe planlaması Göztepe’de yeniden yapılanmayı beraberinde getirdi.

Tamamen Türk oyunculara yönelen Göztepe, 30 yaş üstü ve yabancı oyuncuları ile yollarını ayırdı. 

Önümüzdeki sezonun planlamasını yapan Göztepe’nin hentbolda yabancı transferi yapmayacağı, yerli ve genç oyuncuları kadrosuna katmak istediği belirtildi. Yabancı oyuncunun yanı sıra 30 yaş üstü yerli oyuncu transferininde yapılmayacağı öğrenildi.

Bu doğrultuda transfer çalışmalarına başlayan Adnan Öztürk ve Göztepe yönetimi Maliye Milli Piyango’nun yıldızı Halil İbrahim Öztürk, Nilüfer Belediyesi SK forması giyen Atilla Zaman’ın ve Enes Gümüşok’un da  Göztepe ile anlaştığı ifade edildi. 

Geçen sezonun başarılı oyuncuları Can Çelebi ve Baran Nalbantoğlu’nu takımda tutmak için uğraşan yönetim bunu başaramadı. Baran Nalbantoğlu, Beşiktaş Mogaz ile anlaşırken, Can Çelebi Selka Eskişehir Hentbol’e imza atmak üzere.

Sarı kırmızılı kulübün önümüzdeki sezon kümede kalacak ve üst sıraları zorlayacak bir takım olma amacında olduğu ve 5 yıl boyunca da bu şekilde ilerleyeceği ardından tamamen kendi altyapısından yetiştirdiği oyuncularla mücadele edeceği öğrenildi.

 

Bakmadan Geçme