Göztepe’den şok karar…

Göztepe, ekonomik gerekçelerle hentbol ve voleybol branşlarındaki yarışmacı takımlarını kapatma kararı aldı.

Bu sezon Süper Lig’den düşen hentbol takımı ile 1. Lig’deki kadın voleybol takımlarının sadece altyapı düzeyinde faaliyet göstereceği açıklandı. Göztepe Amatör Branşlar Şube Sorumlusu Deniz Durmaz, “İsim sponsorluğu almadan özkaynaklarımızla bugüne kadar geldik. Son gelişen durumlarla beraber hentbol ve voleybolda faaliyetlerimize altyapı düzeyinde devam edeceğiz” dedi.

Göztepe yöneimi, koronavirüs salgını sonrası oluşan ekonomik tablo nedeniyle şok bir karar aldı. Göztepe Spor Kulübü Amatör Branşlar Yöneticisi Deniz Durmaz, son gelişen durumlardan sonra hentbol ve voleybolda yarışmacı takımların kapanacağını ve sadece altyapı düzeyinde faaliyetlerin süreceğini açıkladı.

Sonkaleizmir.com web sitesinde yer alan habere göre Durmaz’ın açıklaması şöyle: “Tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgınından sonra bilindiği gibi ülkemiz ve dünya hem sağlık hem de ekonomik durgunluk açısından olumsuz etkilendi. Herkesin yakından takip ettiği başta futbol ekonomisi olmak üzere dünya sporunun takvimi ve işleyişi maalesef değişmek zorunda kaldı. Bizler de Göztepe Spor Kulübündeki 16 amatör branşın bu süreçte faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldık. Bu süreçte ligleri biten voleybol takımımız ve son bir maçı kalan hentbol takımı oyuncularımızı evlerine göndermiştik. Spor okullarımızda ve altyapı takımlarımızdan gençlerimize evde kaldıkları dönem hem psikolojik hem de fiziksel aktivite olarak destek vermeye devam ediyoruz. Normalleşmenin başlaması ile birlikte kaldığımız yerden yine olimpiyatlara ve dünya şampiyonalarına sporcu hazırlamaya, yine spor okullarımızda ve altyapılarımızda yüzlerce gencimize spor yaptırmaya devam edeceğiz. Bununla birlikte hentbol ve voleybol bu süreçten en olumsuz etkilenen profesyonel branşlarımız oldu. Başta kulübümüz olmak üzere tüm kulüplerin mali yapılarını tekrar gözden geçirecekleri bir dönemdeyiz. Bir çok kulübün aksine isim sponsorluğu almadan kendi özkaynaklarımızla bugüne kadar geldik. Fakat gelişen son durumlarla beraber bu iki salon sporumuzda faaliyetlerimize altyapı düzeyinde devam etme kararı aldık. Türk sporuna yeni sporcular yetiştirmek misyonumuza devam ederken bu branşlarımıza sponsor desteği bulabildiğimiz gün tekrar yarışmacı kimliğimize bürüneceğiz. Bunun için şimdiden amatör şubeler olarak çalışmalara başlamış bulunmaktayız.”

Bakmadan Geçme