GraciasEli: Eli Pinedo parkeye veda etti

Kadın hentbolunda iz bırakan en önemli oyunculardan biri geçen gün aktif sporculuk hayatına nokta koydu…

HENTBOLHABER.NET – İspanyol hentbolunun en büyük oyuncularından Elisabeth Pinedo, bu haftasonu oynanan Kadınlar EHF Şampiyonlar Ligi elemelerinde jübilesini yaptı.

“EL GUERRERA”

35 yaşındaki Eli Pinedo, bir hentbol ikonu olmasının yanı sıra ülkesinde de en çok tanınan kadınlardan biri. Pinedo’nun cesareti, tutkusu ve gücü onu bir çok genç kızın örnek aldığı bir sporcuya dönüştürdü.

İspanyol milli takımının ve İspanya’nın en önemli takımlarından Bera Bera’nın efsane oyuncusu Pinedo, sadece golleriyle değil ilham verici karakteriyle ve liderlik özellikleriyle de çok aranacak.

Sol Kanat Eli Pinedo, “savaşçı” anlamına gelen “guerrera” lakabını belki de en çok hak eden sporculardan biri.

Pinedo; “Bir zaman önce zihnim bana artık bırak dedi. Vücudumu dinleseydim daha uzun süre oynardım. Ancak çok sevdiğim hentbolu performansım düşmeye başlamadan bırakmak istedim” dedi. Pinedo, hentbolu bırakacağını Rio 2016 Olimpiyat Oyunlarında Fransa ile oynanan çeyrek final maçının ardından duyurmuştu.

Milli takımla 200’den fazla maça çıkan Eli Pinedo 428 gol kaydetti. Pinedo, İspanya Milli Takımı ile EHF EURO 2008 ve EHF EURO 2014’de gümüş madalya, 2011 Dünya Şampiyonasında ve 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında bronz madalya kazandı. Kulüpler düzeyinde ise Itxako ile EHF Kupası şampiyonu olan ünlü oyuncu, Itxako ve Bera Bera ile çok sayıda İspanya ligi şampiyonluğu ve ulusal kupa kazandı.

Laia Coll / eurohandball.com

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme