“Grubun iddialı takımlarından biriyiz”

Avrupa Hentbol Şampiyonası Elemeleri için Eskişehir’de kamp yapan A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın Başantrenörü Birol Ünsal, “Ülkemiz hentbolunun gücünü tam anlamıyla yansıtmak istiyoruz. Bütün kapasitemizle oynayıp, elimizden geleni yapmak istiyoruz” dedi.

2022 Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası Elemeleri 6’ıncı grup ilk maçında deplasmanda Sırbistan’a 36-27 mağlup olan A Milli Kadın Hentbol Takımı, grubun ikinci maçında Eskişehir Porsuk Spor Salonu’nda oynayacağı İsveç karşılaşmasının hazırlıklarına ara vermeden devam ediyor.

Antrenman öncesi basın toplantısı düzenleyen A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Birol Ünsal, İsveç maçında bütün kapasiteleri ile oynacaklarını belirterek, “İlk maçımızı Sırbistan ile oynadık. İsveç ile de burada oynayacağız. Takım değerlendirmesi bakımından İsveç grubumuzun favorisi. İskandinavlarda hentbol çok önemli. Hentbolun birinci spor olduğu bir ülke. Sırbistan ile önceki gün oynadığımız maçı kaybettik. Aslında Sırbistan’la aramızda ikincilik mücadelesi olur diye düşünüyorduk. Hala da o şansımız var çünkü onları tekrar evimizde ağırlayacağız. İsveç maçı için de, hentbol olarak bizim üstümüzde bir ülke. Biz de ülkemiz hentbolunun gücünü tam anlamıyla yansıtmak istiyoruz. Bütün kapasitemizle oynayıp, elimizden geleni yapmak istiyoruz. İnşallah her şey istediğimiz gibi olur. Milli takımımızda sadece Ceylan’ın bir sakatlığı var. Onun dışında hiçbir eksiğimiz yok. Kadro anlamında ülkemizdeki en iyi kadro. Hiçbir bahanesi olmayan bir takımız açıkçası. Eskişehir hentbolda ekol illerden bir tanesi. Türk hentbolunda önemli yeri olan, hentbol kültürü olan bir il. Pandemi şartları olması nedeniyle seyircilerimizin üçte birini alabileceğiz. Eskişehir halkının hentbola olan ilgisini biliyoruz. Umuyoruz ki bizi yalnız bırakmayacaklardır. Herkesi maçımıza bekliyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme