Finalde neler yaşandı

Yazarımız Günal Ensari, Erkekler Dünya Şampiyonası finalini kaleme aldı.

Finalde neler yaşandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

25. Erkekler Dünya Şampiyonasının finalini oynayacak Fransa – Norveç maçında saatler öncesinden seyirciler salona girmek için yoğun güvenlik kontrolleri altında uzun süre kuyrukta bekledi. Sonra da Accor Hotels Arena, bir kişilik oturacak yer kalmamacasına doldu. Seyircilerin sadece giydikleri ile değil kafalarını, ellerini, yüzlerini mavi, beyaz, kırmızı renklere boyayarak adeta tribünleri bir eğlence alanı haline getirmişti. Maç öncesi yapılan organizasyonlarla seyirciler maç saatinin başlangıcına kadar sıkılmadan eğlendi.

Maç yüksek bir tempo ile başladı. Bir Fransa, bir Norveç arka arkaya gol hanesini arttırmaya çalışıyordu. 5. Dakikası 3-3 geçilen maçın 10. Dakikası 6-5 ve 15.dakikası da 10-7 Norveç’in üstünlüğü ile geçti. Gününde olmayan kaleci Omayer 14. Dakikadan itibaren yerini Gerard’a bıraktı. Karşılıklı biri birinden güzel gollerle 20.dakika 13-11 yine Norveç’inn üstünlüğü ile geçti. Norveçliler hızlı oyunlarını sergileyerek farkı arttırmaya çalışırken Fransa buna izin vermiyor, her fırsatta skoru başa baş tutmaya çalışıyordu. Maçın 25. Dakikasını da Norveç 16-14 önde geçti.

Haber

Maçın 25. Dakikasından itibaren kalede Gerard’ın devleşmesi ve gol yememesi ile birlikte arka arkaya golleri sıralayan Fransa Muhteşem bir atmosfer ve seyirci desteği ile 29. Dakikada skoru eşitledi. (16-16)
İlk yarının son saniyesinde Fransa hızlı hücumdan attığı gol sayesinde devreyi 17-16 önde bitirdi. Maçın ilk dakikasından 1. devrenin son saniyesine kadar modern hentbolun örneklerini izledik. Seyrederken keyif veren üst düzeyde hentbol oynandı. Şampiyonanın flaş takımı Norveç oynadığı hentbol ile parmak ısırtıp herkesin takdirini topladı.

İkinci devre ilk devrenin sonundaki rüzgarla maça iyi başlayan Fransa gollerini sıralamaya başladı. Skor 35. Dakikada 22-18 ve 40. Dakikada 24-19 Fransa’nın lehine oldu. Norveç’te ilk yarının sonundan itibaren şampiyona boyunca büyük sorumluluk üstlenen ve dinlenmeden oynayan ve yıpranan bir kaç oyuncuda düşüş oldu.

Fransa genelde her şampiyonada çok oyuncu kullanarak sona doğru diri kalmaya çalışan bir ekip. Bu şampiyonada da aynısını yaptı. Banktan gelen oyuncular da sahadaki oyuncuları aratmadı. Bu nedenle Fransa’daki iyi oyuncular aralıklarla dinlendirildiği için final maçına kadar çok yıpranmadan geldi.

45. Dakikaya 25-22 ve 50. Dakikaya 29-23 önde giren Fransa’da kaleci Gerard daha da devleşti. Hücumda gol atmakta zorlanan oyuncuların savunmada da performansı düştü. Norveç’in antrenörünün aldığı molalar ve müdahaleleri de skoru değiştirmeye yetmedi. 50. Dakikasını 32-24 önde bitiren Fransa maçı 33-26 kazandı.
Fransa 7. Kez çıktığı final karşılaşmasında 6. Dünya Şampiyonluğuna ismini yazdırdı.

Haber

Maçın en iyi oyuncusu ve Dünya Şampiyonasının en iyi kalecisi seçilen Vincent GERARD’ın bu şampiyonlukta en büyük paya sahip olduğunu söylemek çok yerinde bir deyim olur.

Aralıklarla Maçın bazı bölümlerini ayakta izledik. Çünkü seyirciler coşku ile oyuncuların güzel hareketlerini her fırsatta ayağa kalkarak alkışla ödüllendirdi.

Önce sporcu olarak sonra yardımcı antrenör olarak Claude Onesta’nın tezgahından yetişen Antrenör Dider Dinart hocasının başarı grafiğini takip ederek Fransa’ya bir Dünya Şampiyonluğu yaşattı ve kendi kariyerinde büyük bir başarıya imza attı.

Norveç ise Dünya Şampiyonasının en çok beğeni toplayan, en flaş takımı olarak gösterildi. Gümüş madalyanın sahibi olan Norveç tarihinde de en büyük başarıyı elde etmiş oldu.

Böylece bir Dünya Şampiyonasını daha geride bırakmış olduk.

Bakmadan Geçme