Günal Ensari : “Teşekkürler Gençler”

Bir gün önce 'Haydi Gençler Bronzu Alın' diye yazmıştım. Sanki ısmarlama olmuştu bu istek. Git çarşıdan bronz al gibi. Bu cümleyi  güven esaslı ve başarabileceklerine inandığım için yazdım.  Gençler görevini yerine getirdi. Kariyerlerine de Akdeniz Hentbol Konfederasyonu  Şampiyonası 3. lüğü eklediler.

Maça fırtına gibi başlayan milliler, ilk ataklarını gole çevirdiler.Ardından da iyi savunma yaparak, Montenegro atağına gol imkanı vermediler. İyi savunma ile devam eden ve gol imkanı vermeyen millilerimiz ard arda golleri atınca neye uğradığını anlayamayanMontenegro hemen mola aldı. Ancak millilerimizin hızını kesemedi. Yaptıkları iyi savunmaya hem yerleşik ve hem de hızlı hücumdan golleri atmaya devamedince fark gittikçe arttı. Harika bir oyun sergileyen takımımızilk devreyi 11-1 gibi şok edenbir sonuçla önde kapattı.

İkinci ve üçüncü devre karşılıklı mücadele şeklinde geçince baştan sona kadar oyunun kontrolünü elinde tutan takımımız maçı da 22-14 kazandı. Böylece hem grup maçlarında yenildikleri Montenegro’dan rövanşı almış oldular, hem de üçüncü olarak Bronz Madalyanın sahibi oldular. Bu şampiyonada ayrıca oynadıkları maçlarla daha da tecrübelendiklerini ve özellikle özgüven kazandıklarını söyleyebilirim.

Haber

Finalde oynayan ve Afrika rekabetinde her zaman karşı karşıya geleniki güçlü ülke Mısır ve Tunus’un oynadığı maçta,hem kalite hem de heyecan vardı. Başından sonuna kadar başa baş büyük bir mücadele içinde geçen maçın normal süresi 31-31 bitti.Ardından beşer 7 metre atışlarında 36-34 öne geçen Mısır şampiyon olarak altın madalyanın sahibi oldu.

Milli Takımımızdan Halil İbrahim en iyi Sol Oyun Kurucu seçilirken, Ömer de en iyi Sağ Oyun Kurucu seçildi.Şampiyona boyunca Erhan ve Uğur hakem çiftimiz Başarlımaçlar yönetttiler.Bu başarılarla ülkemizin itibarını arttıran ve bizleri de gururlandıran sporcularımıza ve teknik ekibe teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum.

Şampiyonanın sonunda sıralama şöyle oldu.
1-Mısır
2- Tunus
3- Türkiye
4- Montenegro
5-Fransa
6-İtalya
7-Güney Kıbrıs
8-Libyaoldu.

Bakmadan Geçme