Güncel yabancı oyuncu için IHF ve EHF listesi

Türkiye Hentbol Federasyonu,yabancı sporcu transferi için gerekli olan IHF Dünya ülke sıralaması ve EHF Avrupa ülke sıralamasını açıkladı.

IHF ve EHF tarafından en güncel ülke sıralamasına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

IHF SIRALAMASI                      EHF SIRALAMASI
ERKEKLER ERKEKLER
BAYANLAR BAYANLAR

Bu yayınlanan listeye göre; 2015-2016 Hentbol sezonunda uygulanacak yabancı sporcu kriterleri değiştirildi.

SÜPER LİG
Kulüpler 8’i Türk vatandaşı olmak üzere en fazla 22 sporcu ile sözleşme imzalayabilecek. Süper Lig kulüpleri müsabaka listelerinde 14 yabancı oyuncu bulundurabilecekler. Bunlardan 3 tanesinde herhangi bir şart aranmayacaktır. Geriye kalan 11 sporcu için ise Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF) ve Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) tarafından en son açıklanan dünya sıralamasında yer alan ilk 25 ülke vatandaşı olması şartı aranmaktadır. Bu oyuncuların son 7 yıl içinde genç ve A takımlarında en az 10 defa milli formayı giymesi ve bunun müsabaka raporunda belgelenmesi gerekmektedir.

SÜPER LİG YABANCI SPORCU TRANSFERİ BEDELLERİ
Kulüpler IHF ve EHF tarafından en son açıklanan dünya sıralamasında yer alan ilk 25 ülkeden transfer edilen her sporcu için 500’er Euro Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) hesabına tescil ücreti ödeyecektir.

Kulüpler herhangi bir şart aranmayan 3 oyuncu transferi için birinci sporcuda 1500 Euro, ikinci sporcuda 1750 Euro, üçüncü sporcuda 2000 Euro Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) hesabına tescil ücreti ödeyeceklerdir.

BİRİNCİ VE İKİNCİ LİG
Birinci Lig takımları en fazla 4 yabancı oyuncu transfer edebilir. İkinci Lig takımları ise en fazla 2 yabancı sporcu transfer edebilecekler.  Birinci Lig ve İkinci Lig yabancı sporcu transfer ücretlerinde ise herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Altyapılarda transfer döneminde sözleşme imzalayan ve geçici transferle başka takıma giden sporcular sözleşme sayısı kapsamında değerlendirilemez.

Bakmadan Geçme