Gürcan Budakçı, Kastamonu Belediyesi GSK’nın grubunu yorumladı

DELO EHF Kadınlar Şampiyonlar Ligi B grubu bugün oynanacak olan müsabakalar ile başlıyor. Antrenör Gürcan Budakçı B Grubunu yorumladı.

Gürcan Budakçı, Kastamonu Belediyesi GSK’nın grubunu yorumladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

GÜRCAN BUDAKÇI/ HENTBOLHABER.NET – Son sezonun şampiyonu Vipers Kristiansand, diğer sezonların şampiyonu Györi Audi ETO KC ve DELO EHF FINAL4 da mücadele eden CSKA ve iddialı tarafları Metz Hentbol, Odense Håndbold ve Krim Mercator Ljubljana ile B grubunda çok fazla aksiyon ve heyecan bekleniyor.

HaberVipers’ın geçen sezon kazandığı zafer oldukça etkileyiciydi, ancak teknik direktör Ole Gustav Gjekstad’ın takımı unvanını koruyabilir mi? Norveç tarafının oldukça fazla değişiklik geçirdiği göz önüne alındığında, bu kolay olmayacak gibi. Henny Reistad, Malin Aune ve Emilie Hegh Arntzen gibi Norveçli yetenekler yurt dışına çıkmayı tercih ederken, onların yerini Isabelle Gullden, Nerea Pena ve Ana Debelic gibi deneyimli yabancılar aldı. Yıldız oyuncuları Kathrine Lunde, Heide Loke ve Nora Mork kulüpte kaldı, ancak performansları sağlıklarına bağlı olacak.

Györi Audi ETO KC için geçen sezon pek başarılı olmadı, çünkü yerel unvanını FTC-Rail Cargo HaberHungaria’ya kaptırdı ve DELO EHF Şampiyonlar Ligi finaline ulaşamadı. Yine de 2020/21 sezonunun sonunda Györ’e dönen baş antrenör Martin Ambros ile kulüp tekrar zirveye çıkmayı umuyor. Yaz aylarında Anita Görbicz emekli olurken, Eduarda Amorim ve Beatrice Edwige Rostov’a gittiği için bazı deneyimli oyuncularını kaybettiler. Yine de yeni transferler Nadine Schatzl, Noemi Hafra, Jelena Despotovic ve Crina Pintea gibi oyuncuları alarak, bu kayıpları telafi etmeyi amaçlıyor. Takımın kadrosu kağıt üzerinde yine çok güçlü görünüyor.

 

HaberCSKA için, katıldığı ilk Şampiyonlar Liginde FINAL4’e ulaşmak büyük bir başarıydı. Geçen sezon Delo EHF şampiyonlar liginin en skorer ismi olan Ana Gros, Rus takımına büyük katkı sağlayacak. Öte yandan Darya Dmitrieva’nın kariyerini askıya alma kararı CSKA için büyük bir darbe oldu. Ancak o olmasa bile, Moskova takımında, Tokyo’daki gümüş kazanan Rus ekibinden altı oyuncuyla bulunuyor, bu yüzden kesinlikle büyük bir potansiyele sahipler.

HaberMali durum Metz Handball’ı on oyuncuyla ayrılmaya zorladı, ancak takım liderleri Meline Nocandy, Orlane Kanor ve Louise Burgaard kaldı ve yeni transferler Bruna De Paula, Chloe Valentini ve Tamara Horacek önemli roller oynama potansiyeline sahip. Geçen sezon Metz, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Fransız tarafı Brest Bretagne Hentbol’a yenildi, ancak şimdi DELO EHF FINAL4’e geri dönmeyi hedefliyorlar.

HaberOdense Håndbold, son Şampiyonlar Ligi sezonunda play-off’larda Vipers’a yenilmiş olsa da, hem Danimarka ligini hem de kupayı ilk kez kazanarak yurtiçinde duble zafer yaptı. Şimdi bu başarı, Odense’nin de yüksekleri hedeflediği Avrupa’da kendilerini daha güvende hissetmelerine yardımcı oluyor. Nycke Groot ve Tess Wester’ı kaybetmesine rağmen, kulüp diğer üç Hollandalı yetenekle, Dione Housheer, Kelly Vollebregt ve Bo van Wetering ile sözleşme imzaladı, bu yüzden kadroları oldukça etkileyici görünüyor.

 

Haber2001 ve 2003’te Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Krim Mercator Ljubljana, son yıllarda iniş çıkışlar yaşadı, ancak şimdi hedefleri zirveye dönmek. Sloven takımının kadrosu da parlak bir gelecek için umut veriyor. Yaz aylarında aralarında deneyimli Andrea Lekic, Dragana Cvijic, Katarina Krpez Slezak, Allison Pineau ve Tjasa Stanko’nun da bulunduğu on yeni oyuncuyla sözleşme imzaladılar, dolayısıyla şimdi dikkate alınması gereken bir güç oldu Krim.

 

Haber
Kastamonu Belediyesi GSK, bu seviyede ilk kez yer alıyor ve DELO EHF Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılan ilk Türk kulübü. Ancak 2016’da Challenge Cup’ta ikinci olup 2018’de EHF Cup yarı finaline ulaştıktan sonra yeterli uluslararası deneyime sahipler. Yaz aylarında Kastamonu, Şampiyonlar Ligi tecrübesinin takıma yansıtacak Buducnost’tan Jovanka Radicevic, Majda Mehmedovic, Marina Rajcic ve Milena Raicevic’ten dört oyuncuyla sözleşme imzaladı.

Haber

IK Sävehof Avrupa’nın önde gelen liginde önceki altı sezonda, gruptan dört kez çıkmayı başardı. Yerel ligi sadece üçüncü bitirmesine rağmen Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı kazanan genç İsveç takımı için şimdi bu zor bir görev gibi görünüyor. Bununla birlikte, Sävehof’un 2020 Olimpiyatları’nda All-Star Takımına dahil edilen sol oyun kurucu Jamina Roberts gibi kozları da var.

Bakmadan Geçme