Gürcan Budakçı: “Umut her zaman var olacaktır

Hentbolhaber.Net ekibinde yorum ve analizleri ile katkı sağlayan Antrenör Gürcan Budakçı, CSKA – Kastamonu Belediyesi GSK maçı ile ilgili olarak düşüncelerini dile getirdi.

Gürcan Budakçı: “Umut her zaman var olacaktır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CSKA maçında 42. Dakikalara kadar hep vardı bu umut. Bir paylaşımda “Rusya’da oynuyoruz, anlayın farkına varın, bu milli değer” söyleniyordu. 

Evet farkındayız hem de tüm benliğimizle ve tüm isteğimiz başarılı olmak ve kalıcı olmak. Eleştirilerimi de bu minvalde yapıyorum.

Gelelim DELO EHF Şampiyonlar Ligi’nin 2. Haftası ve Kastamonu Belediyesi GSK takımımızın ilk deplasman maçına.

Haber

Geçen hafta Metz ile olan maçları ertelendiği için CSKA da ilk maça çıkıyordu. Onlar da, biz de heyecanlıydık. CSKA takımına bakarsak geçen yıl takımı final four maçlarına taşıyan antrenör Olga Akopyan yerini SCM Râmnicu Vâlcea takımın antrenörü Romen Florentin Pera’ya devretti. Ayrıca takımdan;  Elena Utkina (CS Minaur Baia Mare), Sabina Jacobsen (Dunarea Braila), Olga Gorshenina (SCM Ramnicu Valcea), Chana Masson (HH Elite), Kseniya Trukhina (Kuban), Ekaterina Bobina (Kuban), Lada Samoilenko (Gomel), Eva Demidovich (kariyerini sonlandırdı), Darya Dmitrieva (kariyerine ara verdi) gibi oyuncular ayrılırken, geçen yılın gol kraliçesi Ana Gros (Brest Bretagne Handball), iyi bir orta oyun kurucu Karina Sabirova (Astrakhanochka) ve pivot Viktoriya Shamanouskaya (Handball Club Lada) dahil oldu. Kastamonu çephesini malum hepimiz kadroyu biliyoruz ancak bir eksik vardı. Joao Francisco Ruth, Rusya’nın covid tedbirleri nedeniyle vize sıkıntısı yaşadı ve deplasmana gidemedi.

Maç başladığı anda her iki takımda yüksek 6:0 anlayışını benimseyen savunmalarla birbirlerinin hücumlarını karşıladılar. Kastamonu Ana Gros için güzel tedbir alarak maçın ilk darbelerini iyi savuşturdu ve Gros’u kaygılandırdı diyebilirim. Savunma direncimiz iyi yöndeyken CANSU AKALIN’ın yüze vurması ile aldığı iki dakika biraz bizleri kaygılandırdı. Ancak eksikte savunma ve hücumlarımızı iyi gerçekleştirdik, tam sayıya ulaştığımız 6:37 dakikada skor 3:4 bizim lehimizeydi. Hatta bu dakikalarda Ceren Demirçelen ve Jovanka Radicevic ile toplamda 3 tane bire bir atış kaçırmamız bizleri kahretti. Oyunda 9. Dakikalarda  skor 5:5 durumdayken bir dakika içinde bizim SERPİL İSKENDEROĞLU, Ceren DEMİRÇELEN ve BETÜL YILMAZ ile kaçan şutlarımız biraz acelecilikten kaynaklanıyordu. Bu dakikadan sonra CANSU AKALIN hücumda pivot pozisyonunda yer alırken, savunmada 3 numara pozisyonunda savunma yaptı. Kastamonu Belediyesi’nin 6 metre ağırlıklı hücum felsefesi ilk yarı CSKA’nın yüksek savunma yapmasıyla işe yaradı. Hızlı hücum bulmamız, CANSU AKALIN’ın pivottaki yüksek hücum performansı, önlem alınan SARA KOVAROVA’nın yine de atış aldatması sonrası dalarak şutları ve kanat organizasyonlarımız ile ilk yarı CSKA takımını şaşkına çevirerek, 16:15 ile bir sayı aleyhimizde sonuçlandı. Bu ikinci yarı için bize umut verdi. Yenersek altın puanlar bizim olur düşüncesindeydik.  Başlayan ikinci yarı savunma anlayışını değiştiren, çizgiye daha dayalı 6:0 yapan bir CSKA karşımızdaydı. Ayrıca 5 dakikada 7 hücum yapan hızlı oynayan bir CSKA vardı karşımızda. 35. Dakikada 22:18 olan skor bizi sendeletti. Çizgiye dayalı savunma bizi dış atışa yönlendirdi. Ancak bu durum bizim takım kurgumuzdaki dezavantajdı. Her ne kadar Ana Gros’un üst üste yaptığı teknik hatalarda olsa dahi, 40’lı dakikalarda yapmış olduğumuz 5:1 savunma ile durumu 22:21’e getirsek bile, 43. Dakikadan sonra takım durdu ve rakibe cevap veremez durumda kaldı. Bu dakikalarda birkaç net kaleci kurtarışına ihtiyaç vardı ama olmadı.

Haber

Kısaca değerlendirecek olursak; CANSU AKALIN’ı hücum performansında, DELO EHF Şampiyonlar Ligi’nde kazandık. Yakın çekimlerle ekranda görülmesi çok güzeldi. Ancak savunma performansını da arttırmalı özellikle yüze vurarak aldığı 2 dakika için dikkatli olmalı. Bazı hakemler DELO EHF Şampiyonlar Ligi maçlarında direkt kırmızı kart çıkartabilirler. Joao Francisco Ruth eksikliği hücum ve savunmada hissedilmedi, hatta CANSU AKALIN için çok büyük fırsat oldu.

Kaleci performansı incelendiğinde CSKA 15 kurtarışla %36 yaparken, biz 8 kurtarışla % 19’da kaldık. CSKA’nın ikinci yarı çizgiye dayalı anlayışına dış atışlar ve goller ile karşılık verebilseydik durum faklı olabilirdi. Bunun için acil dış atış yüzdesi yüksek oyun kuruculara ihtiyaç var. Maç sonunda İki isim akıllarda kaldı; CANSU AKALIN ve SARA KOVAROVA, ama bizim için CANSU AKALIN’ın performansı milli takım yönünden de çok daha değerli. Dolayısıyla Kastamonu Belediyesi takımıza, oyuncularımıza, milli takımıza olan umudumuz hep var ve farkındayız. Umudumuz her zaman var olacaktır.

Bakmadan Geçme