Güzel ancak “Kara”dır***

Nikola Karabatic göz kamaştırmaya devam ediyor.

HENTBOLHABER.NET – Dünyada her sene artan bir coşku ile beklenen VELUX EHF Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali (VELUX EHF FINAL4) dün akşam yapılan final maçı ile sona erdi. Efsane teknik direktörler ve şimdiden efsane olmuş pek çok oyuncunun sahne aldığı bu yıldızlar geçidinde bir özel oyuncu göz kamaştırdı: Nikola Karabatic…

KARA’NIN 2014/2015 SEZONU KARNESİ
Eylül ayında IHF Super Globe’u kazandı.
Ocak ayında Dünya Şampiyonu oldu ve Dünya Şampiyonası Yıldızlar Takımı’nda yer aldı.
Mart ayında ASOBAL (İspanya Ligi) Şampiyonu oldu.
Mayıs ayında VELUX EHF 2014/15 Sezonu Yıldızlar Takımı’nda yer aldı.
VELUX EHF Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu.
VELUX EHF Dörtlü Finali’nin En Değerli Oyuncusu (MVP) seçildi.

Sırp ve Hırvat kökenli Fransız yıldız bu sezon katıldığı tüm yarışmalarda şampiyon oldu. 31 yaşındaki Sol Oyun Kurucu/Orta Oyun Kurucu VELUX EHF FINAL4’te FC Barcelona’nın en skorer oyuncusu olmakla kalmayıp savunmada da kilit rol oynadı.

Haber

KARABATIC’İN MUHTEŞEM KARİYERİNİN KISA ÖZETİ
2008 ve 2012 Olimpiyat Şampiyonu; 2009, 2011 ve 2015 Dünya Şampiyonu; 2006, 2010 ve 2014 Avrupa Şampiyonu; 2003, 2007 ve 2015 Şampiyonlar Ligi Şampiyonu; 2007 ve 2014 IHF Yılın Hentbolcusu.

Uluslararası hentbolun 4 büyük şampiyonasında altın madalya sahibi olan Karabatic’e bu zirvede FC Barcelona’dan ve Fransız Milli Takımı’ndan arkadaşı Cedric Sorhaindo eşlik ediyor: Olimpiyat, Dünya, Avrupa ve Şampiyonlar Ligi Şampiyonu.

İki hafta önce EHF Kupası Dörtlü Finali’nde HSV Hamburg’dan Kentin Mahe’nin En Değerli Oyuncu (MVP) seçilmesinin ardından bir başka Fransız, Nikola Karabatic, Köln’de MVP seçilmiş oldu.

Haber

HENTBOLUN “KUTSAL KASE”Sİ
Final maçının ardından basın mensuplarıyla buluşan Karabatic; “Şampiyonlar Ligi’nin kazanmak bu sezonki amacımdı. Köln’de bu kupayı aldığım için mutluyum. Daha önce şampiyonluk yaşasam da bu gururu Köln’de ilk defa yaşıyorum. Köln’deki FINAL4 hentbolun kutsal kasesi gibi bir şey” dedi.

En Değerli Oyuncu seçilmesi ile ilgili soruya mütevazılıkla cevap veren Karabatic; “Takım olarak performansımızdan mutluyum. Bu sezon en iyi geçirdiğim sezonlardan biriydi” dedi.

Haber

GÜZEL OLAN KARADIR
*** İngiliz ozan William Shakespeare, ünlü sonelerinden birinde esmer sevgilisine, dönemin beğenisine aykırı olarak, “güzel ancak karadır” der…

“Güzel ancak karadır,” diye yemin ederim,
Senin renginden yoksun olan çirkindir derim. (Sone No 132)

Haber

Derleyen: Fulya Öktem

Fotoğraf : ehfcl.com & fcbarcelona.cat

Bakmadan Geçme