Győri Audi ETO KC teselli buldu

DELO EHFŞampiyonlar Ligi’nde üçüncülüğü belirleyecek olan maçta Győri Audi ETO KC ,CSKA Moskova ile karşılaştı.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Maçın kontrolünü baştan sona elinde tutan Macaristan temsilcisi ilk yarısını 18-8 önde tamamladığı maçı 32-21 kazarak turnuvayı üçüncü sırada tamamladı.

Győri Audi ETO KC dümeni hiç bırakmadı

Brest’e yenilerek final şansını yitiren  Győri ,CSKA karşısında maça çok hızlı girdi. Dünün suskun ismi Oftedal ile ardı ardına goller bulan Győri ilk dakikalarda 5-1’lik skor yakaladı. Dümeni hiç bırakmayan Győri rakibinin hücumda yaptığı hataları değerlendirerek hızlı ataklarla skor üretti. Maçın 15 dakikasını 9-3, 20 dakikasını da 11-6 önde geçen Yeşil-Beyazlılar ilk yarı bitimine kadar önemli bir seri yakaladı. İlk yarının son 6 dakikasında CSKA Moskova’ya gol imkanı vermeyen Györi yakaladığı 5-0 lık seri ile farkı giderek açtı. İlk yarı tamamlandığında ise skorbord da 18-8 Győri Eto ‘nun galibiyeti vardı.

İkinci yarı başladığında da Győri Audi ETO KC’nın serisi devam etti. Macar temsilci Kristiansen, Oftedal , Görbicz ve Hansen ile ardı ardına goller bulan Györi farkı giderek açtı ve skoru 22-8’e getirdi. İlk yarıyı da içine kattığımız da yaklaşık 14 dakika gol atamayan CSKA oyun disiplininde koptu. Maçın 45. dakikasını 28-13 önde geçen Macar takımının temposu daha sonraki 10 dakika da düştü. Bu 10 dakikalık bölümde Györi gol bulamayınca 5-0’lık seri yapan CSKA Moskova farkı ancak 10 gole (28-18) inderebildi. Son dakikalarda yeniden skor üreten Györi Eto sahadan 32-21 galibiyetle ayrılarak sezonu 3. sırada tamamladı.

 CSKA Moskova ise tarihinde ilk defa katıldığı DELO EHF Şampiyonlar Ligi’ni 4.olarak bitirdi

Győri de Oftedal 7, Kristiansen 6, Nze Minko, Hansen ve Görbicz ise 3 golle maçı tamamladı. Anita Görbicz bugün attığı 3 golle Final 4 turnuvalarında 57 gole ulaşarak bu alanda ilk sıra yer alan Nycke Groot ‘un rekoruna ortak oldu.

 CSKA Moskova’da ise Elena Mikhaylichenko , Kathrine Heindahl ve Sara Ristovska 3’er golle maçı tamamladılar.

AMORİM VE GÖRBİCZ VEDA ETTİ

Yıllardı Győri forması giyen Anita Görbicz ve Eduarda Amorim bu maçla birlikte GYÖR  forması ile  son defa sahada ter döktüler. 

Bakmadan Geçme