Haftanın en önemli galibiyetlerinden biri Konyaaltı Belediyespor'dan

Hentbol Kadınlar Süper Ligi'nin açılış haftasında Konyaaltı Belediyespor, ligin iddialı takımlarından biri İzmir Büyükşehir Belediyespor'u ağırladı.

Haftanın en önemli galibiyetlerinden biri Konyaaltı Belediyespor'dan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

GÜRCAN BUDAKÇI / HENTBOLHABER.NET – Hentbol Kadınlar Süper Ligi 12 Eylül Pazar günü açılış yaptı. En çekişmeli olacağı düşünülen Konyaaltı Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi takımları arasındaki müsabaka, düşünüldüğü gibi büyük bir çekişmeye sahne oldu.

İzmir’de Zafer Kupası hazırlık turnuvasında karşı karşıya gelen ve İzmir’in üstünlüğü ile biten maç sonrası, tarafların bu sezon ilk resmi karşılaşması merakla bekleniyordu. İzmir karşılaşmaya başantrenörü Celal Gençoğlu olmadan çıktı. Bunun haricinde iki takımın teknik kadrosunda ve oyuncularında eksik bulunmamaktaydı.

Karşılaşmanın başlamasıyla iki ekipte gol yollarında acelecilik ve acemilik gösterdi. İzmir ilk golünü 4. dakikada ECE SÖZMEN ile bulması, Konyaaltı’nın eşitliği 7. dakikada MONİKA JANESKA ile sağlaması müsabakanın gol yönünden kısır geçeceğinin sinyallerini veriyordu. Bu arada kalecilerin performanslarının yüksek oluşu da bu gol kısırlığının en büyük sebeplerinden biri oldu.

Haftanın en önemli galibiyetlerinden biri Konyaaltı Belediyespor'dan

Konyaaltı takımından kaleciler İSABELLA NOELLE MBEN BEDIANG 16/29 %55 , ZELJANA STOJAK ise 9/20 %45 ile oynaması, İzmir takımında ANCA-MİHAELA ROMBESCU ise 17/43 %40 gibi bir performansla oynaması her iki takımın kalecilerinin görevlerini ziyadesi ile yerine getirdiğini gösterdi.

Ancak bu yüksek performansa İzmir ekibinden sağ kanat Yasemin Özgür’ü ayrı tutarak söylemeliyim ki, her iki takımında kanat atışlarında istenen performans sağlanamadı. Konyaaltı Belediyespor’da  kanat atışlarının genel skora katkısı dahi yoktu. İlk yarı geriden gelen Konyaaltı süre bitiminde 11-11 eşitliği sağlayarak ikinci yarı daha motive olarak soyunma odasına girdi. İkinci yarı karşılıklı goller ile başlasa da Konyaaltı ekibi 48. Dakikalarda 3 sayılık avantaj elde etti ve maç sonucunda 26-24 ile iki sayılık üstünlükle maçı kazanmasını bildi.

Haftanın en önemli galibiyetlerinden biri Konyaaltı Belediyespor'dan

Geniş pencereden bakarsak ve değerlendirirsek, her ne kadar ilk maç olsa da İzmir ekibi 2 dakika cezaları ile olan sıkıntısını devam ettirtiyor. Hafta ortası programında İzmir ekibinin yardımcı antrenörü Senar Dayat’a bu soru sorulduğunda “ Bence bu bizim savaşçı bir takım olduğumuzu gösteriyor” diye cevap vermişti.

Bu görüşe katılmadığımı vurgulamak isterim ve ekibin toplamda (6 adet 2dk cezası) 12 dakika eksik oynadığını, Konyaaltı ekibinin ise toplamda 8 dk eksik oynadığını istatistik olarak ortaya koyduğumuzda 2 sayılık farkın bir nedeni de bu sayılabileceğini ifade ederim.

İzmir ekibinin, Konyaaltı ekibinden 9 metre ve kanat atışlarında bariz üstünlüğü bulunmaktaydı, Konyaaltı ekibinde ise 6 metre ve hızlı hücum atışlarının İzmir ekibinden daha üstün olduğunu belirtmeliyim, öyleki Konyaaltı ekibi 26 sayılık genel skorunun 18 sayısını yani %70’ini bu atışlardan elde etti.

Haftanın en önemli galibiyetlerinden biri Konyaaltı Belediyespor'dan

Konyaaltı 9 metre dış atışlarda ise toplamda 6 sayı buldu ve bu atışların yarısından fazlası ikinci yarı geldi, çoğunluğu ise orta oyun kurucu bölgesinden gerçekleşti. İzmir ekibinin özellikle savunma yüksekliği bakımından iyi olduğunu düşünürsek, bu dış atışlara çözüm bulunması halinde oyunu lehine çevirebilirdi. Konyaaltı ekibi almış olduğu puanlarla sıralamada çekişeceği bir rakipten avantaj elde etti.

Her iki takıma da maçlarında başarılar dilerim.

Bakmadan Geçme