Haftanın hentbol olayları

19 Eylül haftasının en önemli 5 hentbol olayı…

HENTBOLHABER.NET – Handball Planet tarafından derlenen haftanın en önemli 5 hentbol olayı…

“ONESTA YOKSA PARTİ DE YOK”

Onesta’nın ayrılış haberi ile sarsılan dünya hentbol camiasının aklında tek bir soru var: 2001’den bu yana başarıdan başarıya koşan, Fransız hentboluna belki de bir daha hiçbir ülkeye nasip olmayacak bir dönem yaşatan Claude Onesta, Fransa’daki 2017 Dünya Şampiyonası öncesi neden görevinden ayrılıyor? Fransız Milli Takımının mükemmel bir madalya koleksiyonu yapmasını sağlayan teknik adam için evde düzenlenen şampiyona minnettarlığı göstermek için iyi bir yol olmaz mıydı?

Fransız Milli Takımı artık Dinart ve aynı altın nesilden takım arkadaşı Guillaume Gille’e emanet.

FRANSA’DA ONESTA DÖNEMİ BİTTİ

UÇAN MAHE

“Uçan Fransız” Kentin Mahe önceki hafta iki defa manşetlerde yer aldı. SG Flensburg-Handewitt’in genç yıldızı önce Rhein-Neckar Löwen maçındaki muhteşem savunması ile parlarken birkaç gün sonra VELUX EHF Şampiyonlar Liginin ilk hafta maçında Telekom Veszprem’in FLENS Arena’dan 2 puan ile ayrılmasına engel oldu.

FLENSBURG, VESZPREM’E TESLİM OLMADI

YENİ MAKEDON BOMBACISI

RK Metalurg’un 20 yaşındaki Sol Oyun Kurucusu Filip Taleski, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi açılış haftasında Norveç ekibi Elverum HK’yı 18:17 mağlup ettikleri maçta takımının gollerinin yüzde 70’ini atan isim oldu. 13 gol atan genç yeteneğin maçı kazandıran son golü bitime birkaç saniye kala geldi. Lazarov’un nesli yavaş yavaş veteranlığa adım atarken Taleski gibi gençlerin parlaması Makedon hentbolu için olumlu bir şey…

TALESKI’DEN ELVERUM’A TEK KİŞİLİK GÖSTERİ

“NERELERDEYDİN ZEITZI?”

Telekom Veszprem tarihinin en büyük ıskalarından biri oldu. Macaristan’da iki yıl geçiren Christian Zeitz, sakatlıklarla ama en önemlisi kendisiyle mücadele etti. 36 yaşındaki Sağ Oyun Kurucu, 11 yıl oynadığı THW Kiel’e pozisyonundaki üçüncü seçenek olarak döndü. Ancak Paris Saint-Germain karşısında oynadığı 10 dakika hep hatırlanacak. 4 kritik gol kaydeden Zeitz, takımını da en zorlu anlarda motive eden güç oldu.

KIEL’DEN HENTBOL NASIL OYNANIR DERSİ

ZEITZ YUVAYA DÖNDÜ

ZİRVEDE BIRAKMAK…

Hollanda hentbol tarihinin en büyük başarılarını elde eden Teknik Direktör Henrik Groener, 1 Ocak 2017’de görevini bırakıyor. Groener ile Hollanda 2015 Dünya Şampiyonasında final ve 2016 Olimpiyat Oyunlarında yarı final oynadı.

HENRIK GROENER ‘PORTAKALLARA’ VEDA EDİYOR

Bakmadan Geçme