Haftanın maçında puanlar Almanya’ya gitti

Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda Zebralar PSG’ye gruptaki ilk yenilgisini tattırırken İspanyol ekibi Naturhouse La Rioja Makedon şampiyonunu rahat geçti.

HENTBOLHABER.NET – VELUX EHF Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda dün akşam iki maç oynandı. Grubun diğer karşılaşması 15 Kasım Cumartesi günü Belarus Şampiyonu HC Meshkov Brest ile Hırvat HC Prvo plinarsko drustvo Zagreb takımları arasında oynanmış ve evsahibi Belaruslu ekibin 26:22’lik galibiyeti ile sona ermişti.

VELUX EHF CL’ye çok iyi bir açılış yaparak tüm maçlarını kazanan Fransız devi Paris Saint-Germain,  evinde bir diğer dev THW Kiel’e mağlup oldu. THW Kiel, Sol Oyun Kurucu Filip Jicha ve oyun kurucu Aron Palmarsson’ın yokluğunda mükemmel bir performans göstererek dünyanın en zengin hentbol kulübü olan Fransız ekibinin dört maçlık galibiyet serisine son verdi.

A Grubu’nun bir diğer maçında İspanya’da, Naturhouse La Rioja, son birkaç hafta içinde yaşadığı çalkantılı geçiş döneminde birkaç kilit oyuncusunu kaybeden Makedon rakibi HC Metalurg karşısında kadro derinliğini iyi kullanarak rahat bir galibiyet edindi. İspanyol ekip son galibiyet ile THW Kiel ve Paris Saint-Germain’in arkasından gruptaki yerini sağlamlaştırırken üst üste beşinci mağlubiyetini alan Metalurg Üsküp’e puansız döndü.

Paris Saint-Germain Handball (FRA) – THW Kiel (GER) 25:27 (13:12) 

Avrupa’nın hentbol devleri arasındaki karşılaşmaya haftanın maçı demek yerinde olur. Puan kaybetmeden 5. Maçına çıkan PSG ve ilk hafta Zagreb karşısında şok bir mağlubiyet aldıktan sonraki tüm maçlarını kazanan Kiel, Paris’te kozlarını paylaştı. Alman ekibinin galibiyetiyle biten karşılaşma sonucunda iki ekipte 8’er puanla tabelanın ilk iki sırasını paylaşırken 2 gol averajıyla 1. Sırada yer alan Zebralar oldu.

Naturhouse La Rioja (ESP) – HC Metalurg (MKD) 31:27 (13:13)

Bir avuç Metalurg taraftarı zor zamanlar geçiren kulüplerine destek olmak ve bağlılıklarını göstermek için Logroño’ya 3 bin kilometre yol tepti.  Ancak Makedon ekibi ve sadık taraftarları eve puansız döndü.

Önemli oyuncularını kaybettikten sonra zayıf düşen Metalurg, her şeye rağmen ilk yarıda iyi bir oyun çıkardı ve önümüzdeki maçlar için umut vadetti.

8 gol kaydeden Goncalves’in attığı son gol (29:24) maçta kırılma noktası olurken Rodriguez Alvarez dokuz gol ile en skorer oyuncu oldu.

Olağanüstü bir oyun çıkaran Filip Mirkulovski Metalurg için 8 gol atarken Renato Vugrinec  ve Mojsovski 6’şar gol ve Vancho Dimovski 4 gol ile yetindi.

Bakmadan Geçme