Hakan Günal: 'Buraya kısa vadeli gelmedik'

Kadınlar Süper Liginin genç ekibi Kastamonu BGSK’nın Antrenörü Hakan Günal, yeni sezon öncesi açıklamalarda bulundu.

YILMAZ ACAR DAVUT / HENTBOLHABER.NET – 2016/17 Sezonu hazırlıklarına geçtiğimiz gün başlayan Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün Antenörü Hakan Günal iddialı konuştu. Hedeflerinin kısa vadeli olmadığını belirten tecrübeli teknik adam, seneye Avrupa kupalarına katılma başarısını göstermek ve kupayı Türkiye’ye getirmek hedefinde olduklarını söyledi.

Hakan Günal; “Kastamonu’ya ve ekibimize hayırlı olsun diyorum. Her sezon başlangıcında konuşulan şeyler klişedir. ‘En yükseği hedefleriz, yukarıya gideriz, şampiyon oluruz’ denir. Bizim bu sene kuracağımız cümle bu klişenin üstüne çıkacak. Çünkü geçen sene bu takım Avrupa’da final oynadı. Bu çok önemli. Türkiye liglerinde kadınlarda bunu başarabilen bir Muratpaşa vardı, şimdi Kastamonu da var. Ama maalesef final oynayan takım bu sene Avrupa kupalarına katılamıyor” dedi.

UZUN SOLUKLU BİR PROJE

Öncelikli hedeflerinin sonraki sezonda Avrupa’da mücadele edebilecek bir takım kurmak olduğunu söyleyen Günal; “Biz buraya kısa vadeli olarak gelmedik. Yani ilk üçe girelim, sadece seneye Avrupa kupalarına katılalım diye düşünmedik, biz buraya uzun vadeli geldik. Amacımız önce bu takımda Avrupa kupalarına katılacak potansiyeli sağlamak, ardından Avrupa kupalarında geçen sene olmayanı başarmak, derdimiz bu. Bunun için geldik, bunun için çalışmalara başladık. Bu anlamda iki hedefimiz var. Öncelikle bu sene ilk üçe girip Avrupa kupalarına gitmek sonra da Avrupa’dan kupa getirmek” ifadelerini kullandı.

Hazırlık sürecinde yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi veren teknik adam; “Altı haftalık hazırlanma dönemimiz var. 27 Ağustos’ta ilk resmi maçımızı oynayacağız. Onun öncesinde sezon hazırlıklarını takım arkadaşlarımızla paylaştık. Kondisyon, kuvvet, koşu ve ardından teknik idmanları yapacağız” dedi.

AVRUPA’NIN GOL KRALİÇESİ KASTAMONU’DAN

Kastamonu BGSK, kulüp tarihinde ilk defa katıldığı EHF Challenge Kupasında final oynamış ancak iki maçta da her İspanyol rakibi Rocasa Gran Canaria ACE’ye mağlup olarak gümüş madalya ile yetinmişti. Kastamonu ekibi kupayı kaldıramasa da Kaptan Serpil İskenderoğlu 60 gol ile  2015/2016 Challenge Kupası Gol Kraliçesi olmuştu.  

İskenderoğlu’nun en yakın rakibi 48 gol ile şampiyon Gran Canaria’nın oyun kurucusu Maria Lujan Suarez olmuştu. KASTAMONU BELEDİYE’DE İLK ETAP BAŞLADI KASTAMONU’DA HAKAN GÜNAL DÖNEMİ

KASTAMONU BECOMING THE NEW HOME OF TURKISH HANDBALL

Bakmadan Geçme