Hakan Günal, DELO EHF Şampiyonlar Ligi müsabakalarını ele aldı

Yazarlarımızdan ve Kastamonu Belediyesi GSK’nın yeni teknik direktörü Hakan Günal, bundan sonra Avrupa hentbolunda önemli gelişmeleri, müsabakaları sizlere yorumlayacak.

Hakan Günal, DELO EHF Şampiyonlar Ligi müsabakalarını ele aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HENTBOLHABER.NET- Avrupa hentbolunu yakından takip eden Hakan Günal, DELO EHF Kadınlar Şampiyonlar Ligi müsabakalarını yorumladı.

DELO KADINLAR ŞAMPİYONLAR LİGİ İLK DEVRE MAÇLARININ ARDINDAN

DELO Şampiyonlar Ligi grup maçlarında ilk yarılar sonuçlandı. Gruplarda ki ilk 3 maçtan sonra B Grubu dışında beklenen tüm takımlar liderlik koltuğuna oturdular.

B Grubunda ise geçen sezonun Şampiyonlar Ligi finalisti Rostov-Don (RUS) sürpriz sonuçlara imza atarak 3.sıraya yerleşti. Bunda ki en büyük etken ise deplasmanda mağlup oldukları Team Esbjerg (DEN) maçında dünyanın en önemli sağ oyun kurucusu Anna Vyakhireva’dan yoksun olmalarıydı hiç kuşkusuz.

Grup değerlendirmelerine gelince; tüm gruplarda ki maçlar çok zevkli ve çekişmeli geçiyor, sadece D grubunda son 3 sezonun Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Györ Audi (HUN) grupta ki diğer takımlara karşı ezici bir üstünlük sağlamış durumda.

Haber

GRUP A:

Birbirlerine çok denk takımların yer aldığı bu grupta 2018/2019 Şampiyonlar Ligi 3/4 maçında karşı karşıya gelen Metz (FRA) ve Vipers (NOR) ilk iki sırayı alacak gibi görünüyor. Her ne kadar Vipers’ın deplasmanda Hırvat şampiyonu Podrovka ya sürpriz bir şekilde yenilmesi hesapları biraz karıştırmış olsa da, grubu Metz 1 Vipers 2 bitirir. Son iki sıra için ise kıyasıya bir mücadele yaşanacak gibi. Çünkü Podrovka kendi sahasında Vipers gibi güçlü bir rakibi yenerek DELO Şampiyonlar Ligi Ana Gruplara kalma konusunda büyük bir avantaj elde ettiler. FTC Rail Cargo (HUN) ya deplasman da yenilmiş olmalarına rağmen 2 kasım da evlerinde oynayacakları maçı kazanarak rakiplerini EHF gruplarına göndermek kendilerini ise bir üst tura atmaya daha yakın görünüyorlar.

Haber

GRUP B:

Yukarıda da belirttiğim gibi Rostov’un 3.sırayı alması bu grup için büyük sürpriz. CSM Bükreşin(ROU) kendi ligine kötü başlaması sonucu yapılan antrenör değişikliği ki bunu hep yapıyorlar, Şampiyonlar Liginde işe yaramış görünüyor. Grubun ilk maçında geçen sezonun EHF CUP finalisti Esbjergi (DEN) mağlup etmeleri ve bunu iki önemli oyun kurucusundan ( Neagu ve Mork) yoksun olarak başarmaları, takımın özgüvenini yeniden yakalamayı sağlamış. Kendi evlerinde Rostov’la berabere kalıp grubun en zayıf takımı 2017/2018 Challenge Cup şampiyonu Lubini (POL) de farklı mağlup etmeleri sayesinde ilk 3 maç sonunda liderliği elde ettiler. Bu sonuçlara rağmen ben, bu gruptan Rostov’un 6 maç sonunda gruptan lider olarak çıkacağını düşünüyorum. İkinciliği Bükreş üçüncülüğü ise Esbjerg alır, Lubin ise puan alamadan EHF gruplarına katılır.

Haber

GRUP C:

Brest (FRA) bu grubu puan kaybetmeden tamamlayacak gibi görünüyor. Grupta ki en büyük hayal kırıklığı ise Bietgheimden (GER) geldi. İlk 3 maç sonunda henüz puanla tanışamadılar ve bu performanslarıyla da tanışacak gibi durmuyorlar. Grupta Romanya’da oynanacak olan Valcea (ROU) Buducnost (MNE) maçı 2. ve 3.yü belirleyecek. Tahminim Memedovic ve Radicevic gibi iki yıldızı tekrar yuvalarına döndüren Karadağ temsilcisi kalede de Sando’nun grubu çok iyi performansıyla ikinci bitirecektir.

Haber

GRUP D:

Grupta Györ ağırlığını diğer takımlara hissettirmiş durumda, zaten son 7 senede aldığı 5 Şampiyonluk bunun kanıtı. Grubu puan kaybetmeden ve tarihi averajla bitireceklerdir (şu anda +49) fakat 2,3 ve 4.lük için kıyasıya bir mücadele olacak. Büyük bir sürpriz yaparak gruplara kalan Most (CZE) ilk maçta yine sürprize imza atarak ilk maçta deplasman da Krimi (SLO) yenmeyi başararak tüm hesapları alt üst ettiler. Kendi evlerinde Györ’e tarihi farkla (21-46) yenildikten sonra yine içeride Savehofla (SWE) berabere kalıp 2.sıraya yerleştiler. Fakat kalan 3 maçta puan almaları zor görünüyor. Krim ise ilk maçta ki şok mağlubiyetin etkisini çabuk attı üstünden ve deplasman da İsveç temsilcisini yenerek hem 2.lik şansını korudu hem de motivasyonunu yükseltti. Grup maçları sonunda Györ 1, Krim 2, Savehof 3 ve Most da 4. olur gibi görünmekte.

Bakmadan Geçme