Hakan Günal, son saniye molası için ne dedi?

Erkekler Süper Lig’de Göztepe’yi 27-25 yenen Amasya Taşova YİBO’nun Teknik Direktörü Hakan Günal, kalecileri Milan’ın çok iyi performansı ve diğer oyuncularının görevlerini yapmalarının maçı kendilerine kazandırdığını söyledi.

HENTBOLHABER.NET – Hakan Günal yapmış olduğu açıklamada, “Maç beklediğimiz gibi sert başladı ve öyle devam etti. Bu sertliğin getirdiği gerginlik ortamında daha sakin kalan, daha iyi savunma yapan biz olduk ve maçı kazanmasını bildik”dedi.

Günal, “Milan’ın çok iyi performansı ve diğer oyuncularımın görevlerini eksiksiz yapmaları bize galibyeti getirdi.. Oyuncularımın ortaya koyduğu performanstan dolayı kendilerine teşekkür ederim”dedi.

Müsabakanın son saniyelerinde almış olduğunuz molaya Göztepe teknik heyetinden ve oyuncularından tepki geldiğini ve orada gerçekleşen olayın ne olduğunu sorduğumuzda ise Günal şunları söyledi:

“Hentbolde 32. yılın içindeyim bunun 15 senesi sporcu yaklaşık 2 senesi idareci ve 15 senesi de antrenörlükle geçti. Hem sporculuk yaşamımda hem de antrenörlük yaşamımda defalarca son saniyelerde maçların verildiğini ve kazanıldığını gördüm ve yaşadım. Eminim ki takım sporlarında süreli branşlarda ilgilenen uğraşan her oyuncu/antrenör bunları yaşamış ve gözlemlemiştir. Ben de dünkü maçta son 32 saniye de top bize geçtiğinde mola kartını aldım. Son 20 saniye de hakem pasif uyarısını yaptığı anda masaya doğru hareketlendim ve mola istedim. Hakemin pas hakkı vermeyeceğini düşünürek bir set çizdim ve gol olmaması durumunda ceza almadan faul ile oyunun kesilmesi gerektiğini anlattım. Bundan dolayı oluşan tepkileri hiç beklemediğim için her maçtan sonra yaptığım gibi (mağlup/galip) denk geldiğim oyunculara ve teknik heyeti maçtan dolayı kutlamak için rakip takım yedek bankına doğru yöneldim ve burada fark ettim tepkileri. Genç oyuncuları anlarım ama milli takım seviyesinde olan defalarca kulüp takımlarında üst sıralara veya avrupa kupalarında oynayan 3 sezon önce final maçında şampiyonluğu son 5 saniyede kaybeden oyuncunun verdiği tepkiyi anlamam. Herkesten daha fazla o oyuncunun her maçın her an dönebileceğini bilmesi gerekir diye düşünüyorum. Umarım maç gerginliği ve kaybetmenin üzüntüsü ile bu davranış gerçekleşmiştir”dedi.

Hakan Günal son olarak, “Maçlar oynandığı an için önem arz eden, oynandıktan sonra ise sadece istatistiki değeri olan bir aktivitedir. Önemli olan maçlardan sonra karşı karşıya geldiğimiz zaman dostça el sıkışabilmektir.

Bakmadan Geçme