Hakan Günal’da tek hedef “Galibiyet”

Erkekler Süper Lig ekiplerinden Amasya Taşova YİBO’nun antrenörü Hakan Günal, hafta sonu yapacakları Trabzonspor maçında galibiyet dışında bir sonuç beklemediğini söyledi.

Günal, yaptığı açıklamada, son oynadıkları Beşiktaş Mogaz maçında beklemedikleri bir durum geliştiğini, daha birinci dakikada Vlademir Duriç’in yedi metre atışında kırmızı kart aldığını belirtti. Kartın bütün planlarını bozduğunu dile getiren Günal, ummadıkları ve çalışmadıkları bir kombinasyonda oynamak zorunda kaldıklarını kaydetti.

Buna rağmen bütün sporcularının elinden geleni yaptığını ama bunun yetmediğini ifade eden Günal, “Beşiktaş, Türkiye’nin en geniş ve en iyi kadrosuna sahip. Arkadaşlarımı kutluyorum, çok iyi mücadele ettiler ama artık o maç geride kaldı. Zaten bu karşılaşma bizim için hedef maç değildi. Bizim için önemli olan, bay geçeceğimiz haftaya kadar oynayacağımız maçlardan alacağımız puanlar. Bu seride üçte üç yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Serinin başlangıcının hafta sonu sahalarında oynayacakları Trabzonspor maçı olduğunu bildiren Günal, şöyle devam etti:

“Trabzonspor maçında galibiyet dışında bir sonuç beklemiyorum ancak Trabzonspor geçtiğimiz sezona göre biraz daha güçlenmiş kadroya sahip. Bunu hafta sonu göreceğiz. Taraftarımızın da tribünleri doldurmasını bekliyoruz. Geçen sezon bazı sıkıntılar yaşandı. Umarım bu sezon yaşanmaz, maç dostane bir şekilde, hentbol kuralları içinde geçer. Buradan kazançlı çıkan tarafın da bizim olmamızı bekliyorum.”

Taraftarları değerlendiren Günal,  “Taraftarın hentbola alışması, öğrenmesi için zaman geçecek. Taraftarın hentbol seyircisi kıvamını yakalaması biraz zaman alacak. Hentbol sert ama oynayanların centilmen olduğu bir spor. Sporcular faulden sonra birbirini kaldırır ve motive eder. Bu sezon iki takım haricinde diğer bütün takımların maçları gergin ve yakın geçecek. Doğal olarak sertlikler olacak ama o anların saha içerisinde kalmasını, saha dışına çıkmamasını ümit ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Bakmadan Geçme