Hakan Gündüz: “Türkiye 1.si olacağımıza inanıyoruz”

Serik Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu Lisesi Okullar arası yarı final grubundan tur atlayarak Türkiye finallerine kaldı.

26-29 Aralık 2015 tarihlerinde Aksaray ilinde yapılan 8 il takımlarının katıldığı Liseler Arası Gençler Hentbol Turnuvası yarı finallerinde birinci olan Yükseliş Anadolu Lisesi Hentbol Takımı Rize’de yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına katılma hakkını elde etti.

Yükseliş Koleji Hentbol Takımları antrenörü Hakan Gündüz finale giden yolu şöyle anlattı; ”Yükseliş Koleji kurulduğu günden bu zamana kadar Hentbol de Serik ve Antalya değil Türkiye genelinde hızla marka olmaktadır. Geçen yıl okullar arası şampiyonada Türkiye 4. sü olmuştuk. 2016 da Türkiye 1.cisi olacağımıza inanıyoruz. Geçmişteki tecrübe ve derecelerimiz bunun kanıtıdır. İlk etapta 6 – 29 Aralık 2015 tarihlerinde Aksaray ilinde yapılan 8 il takımlarının katıldığı Liseler arası gençler yarı finallerinde birinci olduk. Serik Akdeniz Yükselişi olarak; İzmir Takev Koleji, Yozgat Lisesi, Niğde Lisesi ve Mersin Liselerini farklı skorlarla yenerek yarı finali birinci olarak bitirip 16 -20 Ocak 2016 tarihinde Rize de yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına katılma hakkını elde ettik.

Yılların birikimine sahip olan takımımızın asıl hedefi; Rize de şampiyonluk vizesini alarak  2016 Mart ayında  Fransa’da  yapılacak olan ISF Liseler Dünya Şampiyonası’nda Okulumuzu, İlçemizi, İlimizi ve Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve Dünya şampiyonasında kürsüye çıkıp Türkiye’ye madalya getirmek istiyoruz. Fransa en büyük hayalimiz. Bunu başararak okulumuzu ve İlçemizi sevince boğmak istiyoruz.

Aynı sporculardan oluşan takımla, hem lise hem de deplasmanlı ligde oynayan tek takımız. Bunun yanında aynı anda 10 Sporcumuz Milli takımda yer almaktadır. Kolay olmayanı başaran; Mert Esen, Musa Esen, Yağız Yurdakul, Özgenç Yurdakul, Alper Aydın, Hüseyin Bereket, Murat Sekmen, Samet Kanberoğlu, Sadık Tahtalı, Gürkan Soğukpınar ve Doğukan Karatay Akdeniz’den oluşan öğrenci sporcu çocuklarımızı canı gönülden kutluyorum. Başarılarımızda büyük payı olan bizlere desteklerini esirgemeyen Başta Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Necmettin Çalık’a, bizi hiç yalnız bırakmayan  Müdür Yardımcımız Sayın N.Haluk Dökmez’e, teknik kadromuza, öğrencilerimizin önünü açan velilere, emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederim”

Haber

KAYNAK: http://www.ayyildizgazetesi.com/haber-29663-Yukselis-Lisesi-Hentbol-Turkiye-Finalinde.html




Bakmadan Geçme