Hakan İrban: 𔄝 Farklı Mevkiye İhtiyaç Var”

Erkekler Hentbol Süper Lig’ine katılım süresinin son gününde başvuran Antalyaspor Hentbol takımı, hiç kimsenin hesaba katmadığı sonuçlara imza atarak, ikinci devre için hazırlıklara başladı.

Sezona geç başlayan ve transferlerinin 5. haftada bitirenkırmızı-beyazlı takım oynadığı son 9 maçta 6 galibiyet 1 beraberlik ve 2mağlubiyet alarak başarılı bir ilk yarı geçirdi.

Ligin ilk yarısında 13 maç sonunda 14 puan toplayan kırmızı-beyazlıtakım Trabzonspor ile birlikte 14 takımlı ligde 5. sırayı paylaşankulüpler arasında yer aldı.

TÜM ÖDEMELER YAPILDI

Beklentilerinden 1-2 puan daha az toplamalarına rağmen ligin ilkyarısını başarılı olduklarını belirten Antalyaspor Hentbol ŞubeSorumlusu Hakan İrban, "Hentbolda ilk sezonumuz. Eksiklerimizi tek tekkapatarak yolumuza devam ediyoruz. Teknik heyet ve oyuncularımızbaşarılı bir ilk yarı geçirdiler. Kendilerine teşekkür ederim" dedi.

Ligin ilk yarısının son haftasında oynanan İzmir BŞB maçı öncesindeoyuncuların son maaşlarını da verdiklerini belirten İrban,"Oyuncularımızın tüm alacaklarını ödemiş, söz verdiğimiz malivecibelerimizi yerine getirmiş bir kulüp olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Maaşların yanı sıra oyuncularımıza ilk yarıda bazı maçlarda primlerdeverdik. İlk yarıda tüm takıma verdiğimiz toplam prim karşılığında biroyuncu transfer edebilirdik ancak bizim için öncelik Antalyaspor isminilayıkıyla temsil eden, bizleri gururlandıran, takım ruhunu ortaya koyanteknik heyet ve oyuncularımızın mutluluğudur. Bu yüzden transfer yapmakyerine prim vermeyi tercih ettik" dedi.

5 FARKLI MEVKİYE TRANSFER İHTİYACI VAR

5. haftadan 14. haftaya kadar tüm maçlarda 10 oyuncuya şansverebildiklerini belirten İrban, "2 kaleci ve 8 oyuncudan oluşan dar birkadro ile mücadele ettik. Buna rağmen çok başarılı olduk. Ligin üstsıralarını zorlayan rakiplerimiz 16 oyuncu ile mücadele ediyor. Bizimkadro derinliğimiz son derece az ve ligin ikinci yarısı çok yoğungeçecek. Bunun için gerekli tedbirleri alacağız" ifadelerini kullandı.

Sezon başından itibaren sözleşme yapılan yerli ve yabancı bir kaçoyuncu ile yollarını ayırabileceklerini belirten İrban, "Devre arasındagelecek sezonun planlamasını yapacağız. Ligin ilk yarısında oynayanoyuncularımıza baktığımızda sayısal olarak 5 farklı mevkiye transferihtiyacımız var. Rakiplerimiz 3 kaleci ve her mevkiye en az 2 oyucu ileligde mücadele ediyor. Bizimde bu doğrultuda kaleci, sağ kanat, sağ oyunkurucu, orta oyun kurucu ve pivot mevkilerine ihtiyacımız olduğugözüküyor" dedi.

Gelecek sezonu da düşünerek ihtiyacımız olan mevkilere transferyapabiliriz diyen İrban, "İhtiyacımız olan 5 mevkiden bir kaçına yerlive yabacı oyuncu transferleri yapabiliriz. Ancak önceliğimiz bütçe veekonomik koşullar. Antalyaspor’a gelmek isteyen oyuncularla dagörüşeceğiz. Kapımız herkese açık. Bütçemiz doğrultusunda hareketedeceğiz. Bizim için önceliğimiz mevcut kadromuza karşısorumluluklarımızı yerine getirmek. Transfer yapmak için yapmayacağız,takımımıza katkı koyacağına inandığımız oyuncular olursa kadromuzatakviye ederiz yoksa transfer yapmayız. Mevcut oyuncularımızAntalyaspor’u istediğimiz hedeflere götürecek kalitedeler" dedi.

 

Bakmadan Geçme