Hakem ve Gözlemci Semineri Başladı

2013-2014 Hentbol Sezonunun başlamasına sayılı günler kala sezon öncesi 1.hakem ve gözlemci semineri Antalya’da başladı.

Antalya Ayka Vital Park Otelde başlayan seminerin ilk gününde açılış konuşmasını yapan MHK Başkanı Barbaros Yılmaz şu ifadeleri kullandı.

"2013-14 Sezonunun hayırlı olmasını temenni ediyor. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bu güzel topluluğun karşısında konuşmak insanı heyecanlandırıyor. Öncelikle geçen sezon ki başarılarınızdan dolayı hepinizi kutluyorum. MHK olarak, sizlerin başarılı çalışmalarınızdan dolayı mutlu olduğumuzu bilmenizi isteyerek hepinize teşekkür ediyorum.

Federasyon Başkanımız Sayın Bilal Eyüboğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Süper Kupa Müsabakasından oldukları için bu seminere katılamıyorlar. Onların sizlere çok selamları var. Başkanımız adaletli , ilkeli , dürüst yönetimlerinizden dolayı teşekkürlerini iletmemi istedi.

Geçen hentbol sezonu hem Avrupada hem de Ülkemizde oldukça  başarılı geçti. Kürşad – İbrahim Hakem çiftimiz EHF Fİnali , Akdeniz Oyunları Finali ve Yıldızlar Dünya Şampiyonası 3.4.’lük müsabakası yönettiler.  Pınar-Mehtap ikilisi Akdeniz Oyunların 3.4.’lük yönettiler. Bu başarılar küçümsenmeyecek başarılar.

Liglerimizde de hem erkekler hem de bayanlarda çok çekişmeli maçlar oynandı. Bu çekişmeli maçların üstesinden başarı ile gelindi.

Ayrıca Elit Genç Hakem Projemiz devam ediyor. İlk etapta 10 çift akabetinde de 30 çift daha hazırlıyoruz. Bu gençler Türk Hentbol Hakemliğinin geleceği olacak. Hentbol hakemliği her geçen gün daha iyiye gidiyor.

Buna paralel olarak liglerimizde sporcu kalitesi artıyor. Yabancı oyuncu kalitesi artıyor. Bununla beraber Türk Hentbol Hakem ve Gözlemciliğinin değeri de artıyor.

Yeni sezonda da sizlerin katkısı ile  bu kalitenin daha da aratcağını yürekten inanıyor, yeni sezonun hepimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek, başarılar diliyorum."

Yılmaz ayrıca,  seminerin ikinci gününde EHF Hakem Komitesi Başkanı Dragan Nachevski’nin de seminere katılarak tecrübelerini Türk Hentbol Hakemleri ve Gözlemcileri ile paylaşacağını sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme