Hakem ve Gözlemci Semineri Tamamlandı

Türkiye Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından organize edilen, 2014 – 2015 sezonu için, 1.hakem ve gözlemci semineri Antalya’da tamamlandı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Seminerin ilk gününde MHKBaşkanı Barbaros Yılmaz  tarafından açılış konuşması yapıldı.
 
Haber
Yılmaz sözlerine şöyle başladı:  "Geçen sezon hakem ve gözlemcilerimizüstün bir gayret gösterdiler ve minimum hata ile sezonu tamamladılar.Başarılarınızdan dolayı hepinize,  komite üyesi arkadaşlarım adınateşekkür ederim."dedi.

Haber"Kürşad ve İbrahim hakem ikilisinin geçen sezon Avrupa’da finalyönetimlerinden dolayı  göstermiş oldukları performanstan dolayıkendilerini tebrik ederim" diyen Yılmaz, "Büyükler Avrupa Şampiyonası’nada 15 çiftten biri olarak davet edilmişlerdir. Ağustos sonunda kiSeminerde de başarılı olarak Avrupa Şampiyonasında görev yapacaklarınıumut ediyorum."dedi.

Müsabakalarda artık herşeyin taraftarlar, idareciler , antrenörler tarafından kayıt altına alındığınıbelirterek,  "müsabaka öncesi geliş -gidişlerimiz  , sahada yönetimimiz ,davranışlarımız , diyologlarımız herşey akıllı telefonlar sayesindekayıt altına alınıyor. Bu sebeple dikkatli davranarak en iyi şekildeyönetimimizi göstermemiz gerekiyor."dedi.
 

SOSYAL MEDYAYA DİKKAT
Facebook ve twitter kullanımına da dikkat edilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, "Hakem ve Gözlemcilerimizde Hentbol adına yapmış oldukları paylaşımları( hakem eleştirileri) kesinlikle istemiyoruz. Bu konuda daha hassas davranacağız. Kişilerin özel hayatları paylaşımları bizleri ilgiendirmiyor, biz hentbol tarafına bakıyoruz."dedi.


FEDERASYON YETKİLİLERİNE AKTARILACAK

Yılmaz hakem ve gözlemci sorunlarına da değinerek, " İdari anlamda  dileklerimizi , ücretler ve diğer isteklerimizi Türkiye Hentbol Federasyonu Yetkililerine en kısa zamanda ileterek, çöxüm yolları bulmaya çalışacağız."dedi.

Yılmaz konuşmasının sonunda ise , "Tüm hakem ve gözlemci arkadaşlarımıza 2014-2015 sezonunda başarılar dilerim."dedi.
 

Haber

Seminerin devam eden bölümlerinde Hentbol Erkekler A Milli Takım Antrenörü Adnan Öztürk, kürsüde yer aldı ve Hentbol Hakemleri ve Gözlemcileri ile beklentiler üzerine karşılıklı paylaşımlarda bulundu.

Haber

Merkez Hakem Komitesi Eğitimden sorumlu üyesi Faruk Akman, Hakem ve Gözlemcilere sezon içerisinde dikkat edilmesi gereken bazı konularda uyarılarda bulunarak , görsel olarak pozisyonları gösterdi ve yorumladı.

Ayrıca Hakem ve Gözlemcilere Kişisel Gelişim olarak, Stres ile başa çıkma, uyarılma , nefes alma üzerine Akdeniz Üni. Öğretim Üyesi Doç Dr. Abdurrahman Aktop tarafından uygulamalı seminer verildi.
 

Haber
 

Seminerin 2.günüde tüm hakemler fiziksel dayanıklılık testine tabi oldular ve gözlemciler -hakemler yapılan yazılı sınavın ardından semineri tamamladılar.

Haber

MHK ÜYELERİ


Foto : Mehmet Fatih Kaymaz

Bakmadan Geçme