Hakem ve Gözlemciler Nevşehir’de kampta

215-16 sezonu 1.Gözlemci ve Hakem Semineri Nevşehir Ürgüp, Linda Perissia Hotel’de başladı.

HENTBOLHABER.NET – Seminerin açılışında gözlemci ve hakemlere hitaben bir konuşma yapan Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Barbaros Yılmaz, öncelikle 2014-2015 hentbol sezonu boyunca başarılı yönetim ve sorumluluklarını özveriyle yapan tüm gözlemciler ve hakemlere teşekkür etti.

Haber

Fotoğraf: Mehmet Fatih Kaymaz

Hakem ve gözlemci camiasının adalet dağıtan bir müessese olduğunu, çok hassas ve dikkatli olmaya gayret gösterilmesi gerektiğini ve bunun bilinciyle de çok dikkatli davrandıklarını ifade eden MHK Başkanı Barbaros Yılmaz,” Hiç kimsenin hakkını ve emeğini yok sayamayacağımızı herkesin hak ettiğini alması gerektiğini özellikle belirtmek isterim. Bu konudaki hassasiyetimiz sonucu da herkes hak ettiği yerde sezonları tamamlamıştır, Liglerimizin müsabaka kalitesi her yıl artarak devam ediyor. Yabancı oyuncu transferlerinin seçimlerindeki titizlik ve kalitenin de maçların çekişme ve mücadele gücünü arttırdığı izlenmekte Bu kalite artışına paralel olarak hakem ve gözlemcilerimizin de kalitesinin arttığını görüyoruz ”dedi.

MHK’nin eğitim çalışmalarına çok önem verdiğini ve her yıl genç hakem eğitim çalışmaları ve diğer klasman seminerlerinde de gerekli çalışmaları yaptığını kaydeden Yılmaz, ”Bu çalışmaların meyvelerini son 3 sezondur alıyoruz. Özellikle bu sezon oynanan ligler play-off, play-out, gençler ligi ve bölgesel lig grupları maçları çok yoğun geçti. (Grup, Türkiye Şampiyonası ve Üni-Lig hariç) toplamda bin 212 maç oynandı ve hakem gözlemci atamaları yapıldı. Sezon boyunca tüm müsabakalarda ve Türkiye kupası, lig, play-off, play-out maçlarında görev yapan hakemlerimizin performansları üst düzeyde olmuştur. Brezilya’da yapılan Gençler Dünya Şampiyonası’nda düdük çalan İbrahim Özdeniz- Kürşad Erdoğan hakem ikilimize başarılı yönetimlerinden ötürü teşekkür ediyorum ”dedi.

Gençler Dünya Şampiyonası’nda deneme amaçlı kural değişikliklerinin henüz resmi olarak uygulanmayacağını ve mevcut kuralların geçerli olduğunun altını çizen Yılmaz, Hakem Gözlemci Seminerleri ve eğitim çalışmalarına destek olan Federasyon Başkanımız ve Yönetim Kuruluna teşekkür ederek 2015-2016 hentbol sezonunda kulüplerimize, hakem ve gözlemcilerimize başarılar dileyerek yeni sezonun tüm camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye sözlerini tamamladı.

Haber

Fotoğraf: Mehmet Fatih Kaymaz

HAKEMLER MEKİK KOŞU TESTİNDEN GEÇTİ
Hakemler seminerin ikinci gününde Ürgüp Spor Salonunda Mekik Koşu testine tabi oldular. 10’ar kişilik gruplar halinde gerçekleştirilen koşu testlerinde tüm hakemlerin başarılı olduğu ve yeni sezona hazır oldukları gözlendi.

Haber

Fotoğraf: Mehmet Fatih Kaymaz

Haber

Fotoğraf: Mehmet Fatih Kaymaz

Nevşehir’de ki seminer bugün yapılacak olan yazılı sınav testlerinin ardından tamamlanacak.




Bakmadan Geçme