Hakemler ve Gözlemciler yeni sezona hazır

2018-2019 Sezon Öncesi 1.Hakem-Gözlemci Eğitim Semineri Ankara’da gerçekleşti.

HENTBOLHABER.NET – Liglerde görev alacak hakem ve gözlemciler Ankara Kızılcahamam’da sezon öncesi 1.Hakem-Gözlemci Eğitim Seminerine katıldılar.

2018-2019 Hentbol sezonunda görev alacak hakemler, hem fiziki hem de kural testlerine tabii tutuldular. Merkez Hakem Komitesi Eğitimden sorumlu üyesi Faruk Akman, müsabaka pozisyonları ve kuralların yorumlanması üzerine bir çok örneği hakemler ve gözlemciler ile paylaşırken, MHK Başkanı Barbaros Yılmaz, kapanış konuşmasında hakemlere ve gözlemcilere yeni sezon öncesi başarılar diledi.

Barbaros Yılmaz yapmış olduğu konuşmada, “Liglerde en az hata ile maçların tamamlandı ve hak eden takımlar kazandı. Hakemler ve gözlemciler olarak müsabakaya en az etki edecek şekilde yönetimlerimizi gerçekleştirdik. Yeni sezonda da hakemlerimizden başarılı bir yönetim bekliyoruz. Seminerimizde güncel pozisyonları tekrar tekrar izledik. Amacımız aynı pozisyonlara aynı kararları verebilmeyi sağlamak. Verimli bir seminer oldu” dedi.

HAKEMLERE TEK TİP KIYAFET

Yılmaz devam eden açıklamalarında; ” Yeni sezonda hakemlerimiz tek tip kıyafet giyecekler. Yakında sponsor firma hakem formalarının gönderimini sağlayacak. Gözlemcilerimize de ilerleyen dönemlerde tablet vermeyi planlıyoruz. Bu hepimiz için iyi olacak. Teknolojiyi en iyi şekilde kullanmayı hedefliyoruz.

Bir konuda dikkat etmemiz gereken yön  ise sosyal medya kullanımı. Hakemlerimiz ve gözlemcilerimizden sosyal medya kullanımına dikkat etmelerini bekliyoruz” dedi.

Yılmaz son olarak, “Yeni sezon tüm camiamıza hayırlı olsun. Hak eden takımın şampiyon olduğu ve hakemlerinde en az hata ile maça tamamladığı bir sezon olsun” dedi.

Bakmadan Geçme