Halay, galibiyeti kollektif ruh ve savunmaya bağladı

Süper Lig Erkekler Hentbol Ligi’nin 12. hafta maçında Bursa Nilüferbelediyespor’u sahasında 24-22 yenen Antalyaspor Hentbol Takımı’nda Başantrenör Okan Halay, galibiyetin kendisi açısından şaşırtıcı olmadığını söyledi.

Bursa Nilüfer Belediyesi maçında kazanılan iki puanın sıralama vekendilerine güven açısından çok önemli bir değer kattığını ifade edenHalay, "Göreve başladığım dönemden beri herkese söylediğim şey bütün ligmaçlarında alacağımız menfi ya da müspet sonuçlara herkesin hazırlıklıolmasıydı. Aldığımız bu galibiyetle ne göklere çıkalım ne de aldığımızbir yenilgi ile kendimizi diplerde görelim. Çok önemli hücum silahlarınasahip bir takıma karşı özellikle ikinci yarıda yaptığımız savunma vekalecimiz Enis’in oyundan düştüğümüz zamanlarda katkısı ile maçılehimize çevirmeyi bildik." dedi.

İlk yarıyı 6 sayı geridekapattıklarını hatırlatan Başantrenör Halay, "Maçın başında takım olarakgücümüzü ve kararlılığımızı rakibimize kabul ettirmemiz gerekiyordu. Buanlayışla maça daha dengeli başladık. İlk yarının 20 dakikasına kadardengeli giden oyunda bir anda kaçırdığımız yedi metre atışları ve düzdalma pozisyonlarını gole çevirememiz ilk yarıyı 6 sayı geridekapatmamıza neden oldu. İkinci yarının ilk on dakikasında maçın nasılsonlanacağının bilincinde hareket ederek iyi bir geri dönüş serisiyakaladık. Bu geri dönüş takıma çok iyi bir ivme kazandırdı.Yakaladığımız bu ivmeyi maçın sonuna kadar götürebilmek gerçekten çokönemliydi. Maçta yeterince kollektif oyun anlayışı sergileyememizerağmen kollektif ruh ve savunmadaki konsantrasyon bütünlüğü bizegalibiyeti getirdi." diye konuştu.

Bakmadan Geçme