HALAY: ‘Henüz Hiçbirşey Bitmedi’

Hentbol Erkekler Süper Lig ekibi Maliye Milli Piyango’da Antrenör Okan HALAY, Hentbolhaber.Net’e açıklamalarda bulunarak “Henüz Hiçbirşey Bitmedi” diyerek, ikinci devrenin daha çetin ve hırs dolu olacağını belirtti.

Okan Halay, sözlerine sezon başı takımın olması gerektiği yer ile ilgili düşüncelerini belirterek başladı. Halay, "Yeni bir ekip olarak hentbol süper liginde ilk defa ve az süre alan oyunculardan kurulu bir kadro ile ciddi bir performans gösterdiğimizi düşünüyoruz. Sene başında  hentbolün  hızlı oynandığı ,top kaybının az olduğu, atışlardaki başarının yüksek yüzdelere ulaştığı ,kadroda bulunan tüm oyuncuların hücumda ve savunmada katkı sağlayabildiği, oyun disiplininden uzaklaşmayan, mücadeleci , maçı sonuna kadar bırakmayan bir takım yaratma isteğindeydik.

Sezonun ilk yarısının maçları, göz önüne alarak iki sahneli , iki sahnesi birbirinden farklı ama genelde mutlu sonla biten bir tiyatro oyunu gibiydi. İlk perdede genelde maça kötü başlayan, fakat sonra toparlanıp üst düzey bir performans göstererek, maçlarda yensede  yenilsede oyuncuları mutlu, antrenörlerin gururlu ve seyircilerin zevkle seyrettiği  bir takım görüntüsü verdik.

HaberHentbolde iyi  oynasanızda bazen sonuç  alamayabilirsiniz; ama kaleye rakipten bir fazla gol atıp, galip gelemediğimizde, inandığımız ya da antrenmanlarda saatlerce çalıştığımız  oyun anlayışını inkar edersek, o karşılaşmayı kazansak bile uzun vadede kaybedeceğimizin bilinciyle ,hareket eden bir oyuncu gurubuna sahip olmak beni ve ekibimi ilk devre oldukça mutlu etmiştir."dedi.

Halay, İzmir’deki son lig maçı ve Türkiye Kupası müsabakasında iki  büyük deprem yaşadıklarını belirterek, "Sarsıldık çok sallandık fakat yıkılmadık.Belki de yaşanan bu şiddetli sarsıntılar bizim için iyi oldu.Çünkü binamız yerine oturdu.

Sekiz oyuncusunu kaybetmiş bir takımın geçiş süreci sancılıydı kısa sürdü ve bitti.Artık herkes takımımızın formatını ezbere biliyor.Bu bizim için bir avantaj.Fakat hala eksikliklerimizin olduğunu biliyoruz.Kriz anlarında oyuna ağırlığını koyacak oyuncularımızın  sınırlı olması, bizim için dezavantaj.Sezon içinde bu oyuncularımızın travmaya bağlı  yaşadığı sakatlıkların, özellikle fazla yük ve sorumluluk almasından kaynaklı olduğunu düşünürsek, bazı maçlarda puan kaybedilmesinde etken olduğunu söylememiz yanlış olmaz.  Özelliklle skor gücünü elinde tutan oyuncularımızın  rotasyonel anlamda  yaşadığımız sıkıntılara rağmen, göstermiş olduğu performans yadsınamaz gerçeklerimizdendir. İlk devrede ligde yeni yeni süre alan oyuncularımızın alışma devresini atlatmasının zaman alacağının bilincinde olmakla beraber, yaptıkları katkıların öneminin farkındayız"dedi.

Haber

Okan Halay,
analizleri dikkate alarak bazı verileri paylaştı ve açıklamalarında:

 

"Maç başı hücum ortalamamız:73,6

Maç başı yaptığımız  faul sayısı  ortalamamız:28,5

Maç başı yapılan teknik hata sayımız(çizgi, top kaybı ,hücum faulü):14;6

Maç başı gol ortalamamız:32,5

Maç başı yenilen gol ortalamamız:30,08" diyerek belirtti.

Halay,
yukarıda yer alan verilerek dayanarak ikinci devre hedefleri ile ilgili olarak;

"İkinci devre oynayacağımız maçlarda bu verileri kendi lehimize daha iyi hale getirip başarılı  sonuçlar alacağımıza inanıyoruz.. Özellikle yaptığımız  faul sayımızı maç başına 35-42, teknik hataları da 10’un altına çekmek,maç başına yenilen gol oranını 28 e düşürmek  için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Henüz hiçbir şeyin bitmediğini biliyor aynı hırs, aynı arzu, aynı azim ile ligin ikici yarısına başlayacağımızı ve ligde  iyi sonuçlar alacağımızı ümit ediyoruz."dedi.

Bakmadan Geçme