Halay: “Söylenmek İstenen Son Söz Henüz Söylenmemiş Olan Sözdür”

Hentbol Erkekler Süper Ligin normal sezonun geride kalmasının ardında gözler play-off müsabakalarına çevrildi.

Maliye Milli Pyango Spor Kulübü antrenörü Okan Halay, Hentbolhaber.Net’e değerlendirmelerde bulundu:

Halay, " Öncelikle maçın hikayesini doğru yorumlamak maçın stratejisini iyi incelemek gerektiğini düşünüyorum.

Her zaman kazanmak isteyen ligin son maçı olsa dahi kazanmak için savaşan savaşmazsa çizdiği görüntüden uzaklaşacağını bilen bir takım ruhuyla her zamanki lig maçlarımızdan birini oynadık. Bu maçtan alacağımız puan veya puanlarla ligde bir üst basamağa çıkacağımız bilinciyle maçın temposunu belirleyen sezon başından beri oyun sistemimizden ödün vermeyen takımımızın ligin son maçında dahi bu görüntüyü vermesi bizim adımıza gerçekten önemli bir resim olarak görebiliriz.

Maçın ilk yarısında hızlı hücuma çıkarken yaptığımız basit top kayıpları ile devreyi  3 sayı geride kapattık. Maçın ikinci yarısına da aynı tempoyla başlayıp top aktarımını iyi yaptığımız zamanlarda oyunun kontrolünü elimize aldık. Özellikle maçın ikinci yarısında Trabzon gibi tüm takımların çekindiği bir deplasmanda genç oyuncularımızın skor ve mücadele anlamında gösterdiği performans gerçekten mükemmeldi. İkinci yarıda maçı kazanmak adına inanılmaz bir mücadele göstermemize rağmen son dakikada tecrübesizlikten kaynaklanan yaptığımız hatalarla maçı kaybettik.

Ligdeki tüm takımlar bu sezon saygıyı hak eden bence hentbol kalitesi olarak  yüksek olmayan fakat mücadele gücü çok yüksek maçlar oynadılar. Belkide bu yüzden takımlarımız kaybetmeme çabasında olunca bazı maçlarda istenilen seviyeye ulaşılamadı diye düşünüyorum.

Maliye Milli Piyango hentbol takımı olarak play-off öncesi eksiklerimizi tamamlayıp depolarımızı doldurup B.B.Ankaraspor maçına aynı sorumluluk ve bilinçle hazır olacağımızı umut ediyorum.

Söylenmek istenen son söz henüz söylenmemiş olan  sözdür diyerek tüm takımlara play-off maçlarında başarılar diliyorum."dedi.

Bakmadan Geçme